Nedeľa prinesie konečne slnko a teplo. Bude až +23 °C

Nedeľa prinesie konečne slnko a teplo. Bude až +23 °C
Veronika Sádovská

Koniec týždňa prinesie očakávanie slnečné a teplé počasie. Teploty dnes budú stúpať a aj obloha sa postupne počas dňa vyčasí a bude jasno až polojasno.

Po niekoľkých prechodne zamračených aj chladnejších dňoch sa od dnešného dňa začne pomaly vyčasovať aj otepľovať. Po okraji tlakovej výše, ktorá k nám bude zasahovať od severu postúpi cez naše územie ďalej na juh nevýrazný studený front.

Ten môže ojedinele priniesť slabé prehánky, ale najviac zrážok už spadlo v noci. Lokálne mohlo napršať aj 5 mm, počas nedele už spadne len maximálne 2 mm zrážok.

 

Predpoveď na nedeľu

Nedeľa bude zrána ešte oblačná, ale postupne sa takmer na celom našom území úplne vyčasí, prípadne bude polojasno. Slnečné lúče ohrejú aj vzduch a teploty budú veľmi príjemné.

Najteplejšie bude na západe Slovenska s maximami od +18 °C do +23 °C, na strednom Slovensku budú maximálne teploty stúpať ojedinele tiež do +23 °C. Najchladnejšie, ale nie úplne chladno, bude na východe, kde sa bude ortuť teplomera šplhať od +15 °C do +20 °C.

Výrazne teplejšia bude južná polovica Slovenska, kde bude už spomínaných +23 °C a v severných okresoch maximálne teploty vystúpia na hodnoty okolo +15 °C.

Očakávané denné maximálne teploty v nedeľu 12. mája
Očakávané denné maximálne teploty v nedeľu 12. mája, imeteo.sk
 

Potrápi nás vietor

Ešte stále bude na našom území, tak ako posledné dni, prevládať severný až severovýchodný vietor, takže na pocit môže byť chladnejšie. Pôjde prevažne o slabý vietor, len miestami môže fúkať rýchlosťou 25 km/h a na východnom Slovensku môže zosilnieť na 50 km/h.

Dnes teda bude na našom území ešte doznievať studený front, avšak nasledujúce dni už prinesú teplotne normálne počasie a takisto aj viac slnka. Viac si prečítajte v našej 15-dňovej predpovedi tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd