Nedeľa prinesie BÚRKY. Pozrite si, kde sa vyskytnú a kde s nimi nepočítajte

Nedeľa prinesie BÚRKY. Pozrite si, kde sa vyskytnú a kde s nimi nepočítajte
Peter Minárik

Nedeľa prinesie na naše územie vplyv studeného frontu, ktorý bude prinášať búrky. S búrkami však nepočítajte všade. Vyskytnú sa len v jednej oblasti nášho územia.

Sobota sa na našom území niesla v znamení oblačného a čiastočne aj sychravého počasia. Ovplyvňovala nás brázda nižšieho tlaku vzduchu, ktorá sa rozkladala nad Ukrajinou a predovšetkým na východe pršalo. Zrážky tu priniesli desiatky milimetrov zrážok.

Od západu sa však začalo vyjasňovať a po jasnej noci a slnečnom ráne sa počasie začne na našom území v priebehu dňa opäť kaziť. Ovplyvňovať nás totiž bude ďalší studený front, ktorý prinesie aj búrky.

Búrky dorazia na poludnie

Už v ranných hodinách by sa mali búrky a zrážky vyskytovať predovšetkým nad Rakúskom a nad južnou Moravou. Nás však tieto búrky zatiaľ neovplyvnia. Na našom území bude zatiaľ panovať pokojné počasie a vzduch sa bude prehrievať. Ako vidieť aj na mape, tak nás opäť čaká dusno. To sa však vyskytne len na západe a prakticky v týchto oblastiach sa dnes očakávajú aj búrky.

na západe bude opäť dusno
na západe bude opäť dusno
 

Nás bude zaujímať predovšetkým popoludnie, kedy sa nad južnou Moravou začne tvoriť ďalšia vlna búrok, ktorá sa postupne bude presúvať aj nad naše územie.

Búrky by nemali byť príliš nebezpečné a sprevádzané budú predovšetkým prívalovými zrážkami. Len výnimočne sa môžu vyskytnúť krúpy.

Búrlivo bude len na západe

Búrky sa očakávajú takmer výlučne v oblasti západného a severozápadného Slovenska. Na zvyšku územia by sa búrky nemali vyskytovať a vyskytnú sa maximálne prehánky.

 

Na východe Slovenska by sa dokonca nemuseli vyskytnúť žiadne zrážky.

Nedeľa tak prinesie na naše územie ďalšiu vlnu nepríjemného počasia, a to predovšetkým na západ, kde sa pripravte na búrky. Viac o tom, v ktorých okresoch čakať búrky, nájdete TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
22 °C / 8 °C
Oleg
Zajtra
Jasno
24 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Zamračené
21 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
20 °C / 8 °C
Ctibor
Sobota
Dážď
14 °C / 3 °C
Ľudomil
Nedeľa
Dážď
15 °C / 2 °C
Jolana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd