Nedeľa prináša REKORDNE vysoké teploty. V Hurbanove bolo dnes +29 °C

Nedeľa prináša REKORDNE vysoké teploty. V Hurbanove bolo dnes +29 °C
Veronika Salayová

Nedeľa prináša do našej oblasti rekordne vysoké teploty. Dnešok sa zapíše do histórie ako rekordne horúci aprílový deň nielen na Slovensku, ale aj v Maďarsku či v Rakúsku. 

Nedeľa prináša ešte krásne slnečné počasie s letnými teplotami na väčšine nášho územia. Teploty sa dnes šplhajú naozaj vysoko a atakujú tropickú hranicu +30 °C. 

Dnes bolo najteplejšie v Hurbanove, kde sa teplota o 16.00 hod. vyšplhala až na +29 °C. Veľmi teplo však bolo aj v iných lokalitách Slovenska, napríklad v Mužli v nedeľu popoludní teplota vystúpila na +28,9 °C a veľmi teplo nad +28 °C bolo dnes napríklad aj v Kráľovej pri Senci či v Žihárci. 

Doterajší rekord prvej polovici apríla bol na hodnote +27,9 °C z 1. aj 8. apríla tohto roku. Dnes však bol tento rekord opäť zlomený, keďže teplota dnes popoludní vystúpila ešte o niečo vyššie. 

 

Pokorené rekordy aj v Maďarsku a Rakúsku

Rekordy boli dnes pokorené aj v Rakúsku a v Maďarsku. V Rakúsku dnes namerali až +31,7 °C, čo je nový mesačný rekord spolkovej krajiny Štajersko. Nový aprílový rekord si dnes pripísalo aj Korutánsko, kde vo Villachu vystúpila teplota na +30,9 °C. 

Rekordne horúco bolo dnes aj u našich južných susedov, kde na juhu Maďarska namerali v mestečku Baja teplotu +31,2 °C, doteraz najvyššiu teplotu do 18. apríla.

Horúčavy vystrieda ZIMA

Takéto horúce počasie však už končí a s vysokými letnými teplotami sa na nejaký čas rozlúčime. Teploty pôjdu v budúcom týždni prudko dole a Slovensko tak čaká výrazné ochladenie. 

Začiatok týždňa sa tak bude niesť v znamení výrazného ochladenia, búrok aj zrážok. Už v pondelok sa začne od severozápadu na našom území ochladzovať, no v južnej polovici bude prevládať ešte pomerne teplé počasie. Veľké ochladenie na celé naše územie dorazí už v utorok. 

 

Slovensko tak budúci týždeň čaká teplotný šok s nočnými mrazmi aj snežením. Viac o citeľnom ochladení sa dočítate TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd