Nedeľa bude opäť horúca, no potom čakajte BÚRKY. Kedy a kde sa vyskytnú?

Nedeľa bude opäť horúca, no potom čakajte BÚRKY. Kedy a kde sa vyskytnú?
Veronika Salayová

Máme pred sebou posledný deň víkendu, ktorý bude spočiatku horúci a neskôr dorazia búrky, ktoré prinesú ochladenie a aj osvieženie. Lokálne však môžu byť aj nebezpečné. Kde ich dnes čakať?

Nedeľa začne veľmi podobným počasím, aké zažívame na Slovensku uplynulé dni. Pred nami je jasné a slnečné ráno a teploty sa rýchlo budú šplhať smerom hore nad hranicu +30 °C.

Dnešné maximá budú popoludní opäť atakovať hranicu +35 °C, a pred nami je tak v poradí ďalší deň v aktuálnej vlne horúčav.

Niektoré oblasti Slovenska však zasiahne dážď a búrky. Už krátko popoludní sa bude počasie na našom území meniť, takže treba byť v strehu.

 

Pripravte sa na nedeľné búrky

Vlhší vzduch podnieti popoludní tvorbu kopovitej oblačnosti, z ktorej nám začnú postupne vznikať orografické búrky. 

Tie sa spočiatku sformujú v oblasti hôr severného Slovenska, následne začne byť búrlivo vo viacerých lokalitách stredného Slovenska. Ak budú mať búrky ešte dosť energie, tak sa podvečer objavia v nížinách na juhu Slovenska.

Dnešné búrky môžu byť lokálne aj veľmi intenzívne a priniesť najmä veľa zrážok do jednej lokality, keďže búrky sa budú dnes hýbať pomaly. 

 

Ak plánujete nedeľňajšie popoludnie stráviť na horách, tak si dajte veľký pozor a sledujte nás iRadar. Viac o tom, v ktorých okresoch sa očakávajú búrky, nájdete na tejto mape >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 5 °C
Eugénia
Zajtra
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd