Nedávna snímka Zeme vyvolala u ľudí obavy. Toto rozhodne nečakali

Nedávna snímka Zeme vyvolala u ľudí obavy. Toto rozhodne nečakali
Veronika Sádovská

Najnovšia snímka Zeme urobená z vesmíru tento týždeň odhaľuje nové detaily, ktoré mnohí ľudia neočakávali. Niekoľko detailov na prvý pohľad obyčajnej fotografie našej planéty vyvolalo mnoho otázok.

Mnohí ľudia si po zhliadnutí novej snímky Zeme z vesmíru kládli jednu dôležitú otázku. Neskôr sa pridali ďalší a vyjadrili svoje rozporuplné pocity v tom, ako si mysleli, že Zem vyzerá a ako je to v skutočnosti.

To, čo ich tak rozrušilo vás prekvapí. Toto ste vedeli?

 

Ako naozaj vyzerá Zem

Keď si predstavíte našu planétu, pravdepodobne vám napadne jedna alebo dve jej najčastejšie farby. Jedna je samozrejme modrá, čo vás prinúti myslieť si, že je iróniou, že náš domov sa volá „Zem“, keďže je väčšina pokrytá vodou.

Avšak keď uvideli ľudia farbu pevniny, zostali v šoku. Očakávali, že bude prevládať zelená farba, ale v skutočnosti je pevnina viac hnedá ako zelená. Na sociálnych sieťach sa tak začali množiť komentáre, kde vyjadrili svoje prekvapenie.

Jeden napísal: „Oveľa viac hnedej, ako som čakal. Severná a Južná Amerika vyzerajú ako obrovské púšte." Na čo niekto ďalší zareagoval: „Nikde nie je Zem taká zelená, ako by mala byť," zatiaľ čo ďalší človek dodal: „Je tam viac zelenej a viac hnedej, ako som očakával."

 

Aké je vysvetlenie?

Mnohí reagovali aj na množstvo oblačnosti, ktoré sa okolo Zeme tvorí, pričom ďalší používatelia vysvetlili, že v každej chvíli je približne 67 % Zeme pokrytých oblakmi.

Dôvodov, prečo nie je na Zemi toľko zelenej farby, ako sme si mysleli, je hneď niekoľko. Jedným z nich sú zažité obrázky Zeme z učebníc, kde nie úplne reflektujú realitu. Oveľa dôležitejším faktorom je však zmena klímy a v husto zaľudnených oblastiach práve veľké husto osídlené oblasti, mestské aglomerácie plné budov a ciest bez zelene.

Otepľovanie spôsobuje aj rozsiahle suchá, ktoré sa tiež podpísali pod farbu našej Zeme z vesmíru a posledným dôvodom je aj čas a miesto, ktoré je na fotografií zobrazené. Zamerali sa prevažne na Severnú a Južnú Ameriku, kde práve končí horúce leto a obdobie požiarov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -1 °C
Jarolím
Zajtra
Jasno
17 °C / -2 °C
Arnold
Streda
Dážď
15 °C / -1 °C
Levoslav
Štvrtok
Prehánky
17 °C / 4 °C
Stela
Piatok
Občasný dážď
16 °C / 3 °C
František
Sobota
Prehánky
15 °C / 5 °C
Viera
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd