Dnes čakáme najteplejší deň tohto roka! Pekelné horúčavy rozpália Slovensko

Dnes čakáme najteplejší deň tohto roka! Pekelné horúčavy rozpália Slovensko
Peter Minárik

Slovensko dnes čaká najteplejší augustový deň a môžeme zaznamenať dokonca vôbec najteplejší deň roka 2024. Podmienky pre teplotné rekordy sú dnes veľmi ideálne.

Naše územie sužuje vlna výrazných horúčav, ktorá prináša teploty, ktoré sa dostávajú vysoko nad hranicu +35 °C, pričom včera sme zaznamenali vôbec najteplejší augustový deň.

Dnes je takmer isté, že včerajšie rekordy budú dnes prepísané a podľa všetkého máme nakročené aj k vôbec najteplejšiemu dňu tohto roka.

Pekelné horúčavy rozpália Slovensko

Slovensko sužuje ďalšia vlna horúčav, no dnes to všetko vyvrcholí. Máme doslova nakročené k rekordom. Na rozdiel od uplynulých dní bude vzduch nad našim územím počas dnešného dňa oveľa suchší.

 
 

Suchý vzduch sa výrazne lepšie prehrieva, ako vlhký vzduch, ktorý sme mali aj včera nad západným Slovenskom. Keď sme včera vo vlhkom vzduchu zaznamenali najteplejší augustový deň, tak dnes v suchom vzduchu to bude skutočne veľmi zaujímavé.

Horúčavy však rozpália celé Slovensko. Nad hranicu +30 °C by sa dnes nemuseli dostať teploty prakticky len na Liptove, na Horehroní a na Spiši. Chladnejšie bude na východe a to vplyvom zatekania o čosi chladnejšieho vzduchu.

dnešné očakávané maximálne teploty
dnešné očakávané maximálne teploty
 

Dnes čakajte rekordy

Počas včerajšieho dňa bola najvyššia teplota zaznamenaná v Mužli v okrese Nové Zámky, na úrovni +37,2 °C. Dnes by práve v tejto oblasti malo byť najteplejšie a je vysoko pravdepodobné, že teploty budú atakovať úroveň až +38 °C.

Doteraz najteplejším dňom tohto roka bol 12. júl, kedy taktiež v Mužli bola zaznamenaná teplota +37,9 °C. Dnešný deň má teda nakročené k rekordom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd