Nad Slovensko mieria ďalšie vlny dažďa. Naprší celkom výdatne

Nad Slovensko mieria ďalšie vlny dažďa. Naprší celkom výdatne
Peter Minárik

Nad našu oblasť mieria ďalšie zrážky, ktoré sa na našom území postarajú o upršané hodiny. Výrazne bude pršať do začiatku víkendu, no ani potom sa výraznejšie počasie nezmení a stále bude na našom území sychravo.

Nad celou našou oblasťou zavládne v nadchádzajúcich dňoch výrazne upršané počasie. Zapríčinia to teplé vody Stredozemného a Jadranského mora, nad ktorými bude dochádzať k ďalšiemu formovaniu tlakových níží. Tie potom budú do našej oblasti prinášať jednotlivé vlny zrážok.

Prvá vlna zrážok zasiahla naše územie počas dňa, no aktuálne od juhozápadu prichádza ďalšia vlna dažďa, ktorá rozhodne nebude posledná.

Nadchádzajúce hodiny naprší najviac na juhu

Zrážky, ktoré sa aktuálne nasúvajú nad naše územie od juhozápadu prinesú najviac zrážok do oblasti južného Slovenska, no pršať bude na celom území. Do zajtrajšieho rána očakávajte, že na našom území naprší okolo 20 mm zrážok.

do zajtrajšieho rána naprší najmä na juhozápade
do zajtrajšieho rána naprší najmä na juhozápade
 

V priebehu zajtrajšieho dňa sa intenzita zrážok výrazne zníži a dokonca sa môžu objaviť aj slnečné lúče. Pokojnejšie počasie však nevydrží dlho.

Už v piatok začne cez našu oblasť postupovať ďalšia tlaková níž, ktorá zabezpečí v našej oblasti ďalšiu vlnu dažďa. Piatkový dážď bude celoplošný a lokálne aj výdatnejší. Spadnúť môžu počas neho ďalšie desiatky milimetrov zrážok.

Upokojenie zrážok príde v noci na sobotu, ale aj počas soboty treba na našom území počítať s premenlivým počasím s prehánkami.

Povodne nás minú

Nadchádzajúce hodiny prinesú do našej oblasti rozsiahle zrážky, no tomu najhoršiemu sa naše územie vyhne. U nás spadne celkovo maximálne 40 až 50 mm zrážok, no v oblastiach západného Balkánu bude lejak oveľa výdatnejší.

 

V okolí Jadranského mora môže spadnúť až do 300 mm zrážok. Veľa zrážok spadne aj v Maďarsku, či na juhu Rakúska, kde sa zrážkové úhrny môžu blížiť k 100 mm.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
15 °C / -1 °C
Levoslav
Zajtra
Prehánky
17 °C / 4 °C
Stela
Piatok
Občasný dážď
16 °C / 3 °C
František
Sobota
Prehánky
15 °C / 5 °C
Viera
Nedeľa
Oblačno
18 °C / 3 °C
Natália
Pondelok
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Eliška
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd