Na západe už od rána prší. Dnes očakávame aj búrky

Na západe už od rána prší. Dnes očakávame aj búrky
Veronika Sádovská

Počasie dnes prináša na naše územie zmenu, ktorá prináša zrážky a počas dňa sa pridajú aj búrky. Na západe už od skorého rána prší a postupne očakávame zrážky aj na ďalších častiach Slovenska.

Včerajšok bol búrlivý prevažne na západ od nás, avšak dnes už očakávame početné búrky aj na Slovensku. Aktuálne už prší na viacerých miestach západného Slovenska a zrážková oblasť sa presúva pomaly nad stred krajiny.

Zatiaľ sú zrážky pokojné, lokálne však už môžu začať vznikať búrkové jadrá a každú chvíľu môžeme očakávať aj prvú bleskovú aktivitu.

 

Pripravte sa na početné búrky

Práve nad západným a severným Slovenskom sa bude nachádzať ťažisko búrok, ktoré sa začnú tvoriť už počas dopoludnia. Tie môžu byť lokálne aj intenzívne a spadnúť by pri nich malo do 30 mm zrážok. Rovnako prechodne počas búrok zosilnie aj vietor.

Popoludní už môžete búrky očakávať aj v horských oblastiach stredného Slovenska, na Gemeri, Spiši či severovýchode Slovenska. Búrok a dažďa bude dnes v týchto oblastiach pomerne dosť, čo poteší hlavne záhradkárov.

Tieto zrážky a búrky sú spojené s prechodom studeného frontu, ktorý je spojený s plytkou tlakovou nížou, ktorá sa presúva z južného Poľska ďalej na východ.

 

Príjemné letné teploty

Dážď prinesie do viacerých oblastí aj mierne ochladenie, najteplejšie bude na juhu východného Slovenska, kde sa očakávajú minimálne až žiadne zrážky. Tam teploty vystúpia dnes aj na +32 °C.

Posledné dni pracovného týždňa tak budú v znamení slnka, ale aj dažďa a búrok. Viac sa dozviete v našej dvojtýždňovej predpovedi tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd