Na západe napršalo až 50 litrov na m2. Teraz bude liať na východe

Peter Minárik

Za uplynulé hodiny spadlo najviac zrážok v oblasti západného Slovenska, kde zaznamenávame pomerne výdatné zrážkové úhrny. Teraz sa pole zrážok presunie nad východné Slovensko.

Konečne sme sa dočkali výdatného lejaku, ktorý priniesol toľko potrebnú vlahu. Zatiaľ sa však dočkalo len západné a stredné Slovensko.

Zrážky, ktoré a vyskytli boli plošné a výdatné. Na západnom Slovensku napršalo priemerne od 15 do 40 mm, lokálne však zaznamenávame aj viac. Za uplynulých 24 hodín spadlo najviac zrážok v obci Žihárec, kde zrážkový úhrn prekročil tesne 50 mm.

zaznamenané zrážkové úhrny
zaznamenané zrážkové úhrny, zdroj: SHMÚ
 

 

 

V týchto chvíľach sa ťažisko výdatných zrážok sústreďuje nad stredné Slovensko. V priebehu ranných hodín sa zrážky presunú nad východné Slovensko, kde bude zajtra tak liať, ako dnes na západe.

Východ si dnes užíval ešte teplé a pokojné počasie, zatiaľ čo na západe výdatne pršalo. Nad naše územie sa však začína od juhozápadu nasúvať výbežok vyššieho tlaku, ktorý prinesie v utorok presne opačné počasie.

Na západe bude pokojné aj slnečné počasie, no na východe bude výdatne pršať. 

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
22 °C / 6 °C
Olympia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 5 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd