VIDEO: Na východe Slovenska vznikajú silné búrky. Voda zaplavuje ďalšiu obec pri Vranove nad Topľou

Veronika Salayová

Dnes ráno je na východnom Slovensku poriadne búrlivo a búrky naberajú na sile. Okrem bleskov prinášajú najmä výdatný lejak, ktorý už zaplavuje ďalšie obce.

Dnes ráno sme sa zobudili do poriadne  zamračeného a upršaného rána, pričom na východe lejak sprevádzali aj búrky. Kým ranné búrky ešte neboli na východe početné, táto situácia sa začína okolo 10.00 hod. meniť a búrky začínajú byť aj intenzívne.

Búrlivo je od 8.00 hod. v širšom okolí Košíc a Vranova nad Topľou. Aktuálne však začínajú búrkové jadrá prerastať do silnejších búrok a tie sa tvoria východne od Košíc. Prvé búrky vznikajú aj pri Prešove. 

Veľmi búrlivo je aj na maďarsko-slovenskej hranici, kde rovnako úradujú silné búrky. Búrka v obci Vechec v okrese Vranov nad Topľou, neďaleko Košíc, priniesla poriadnu prietrž a voda začala zaplavovať obec.

Podľa obyvateľov obce sú cesty aktuálne neprejazdné.

 

Záplav bude dnes zrejme viac

Pôda je po intenzívnych búrkach a zrážkach už poriadne nasýtená, čiže pri búrkach aktuálne pomerne ľahko dochádza k záplavám.

Už počas včerajšieho poobedia búrka zaplavila viacero lokalít ako napríklad Rimavskú Sobotu, obec Častá neďaleko Bratislavy v Malých Karpatoch a následne búrky páchali škody na Považí, kde najhoršie obstála obec Dolné Kočkovce.

Počas utorka treba na Slovensku aj naďalej počítať so zamračeným a upršaným počasím. Zároveň sa však budú vytvárať aj búrky. Tie sa môžu sformovať prakticky kdekoľvek a očakáva sa ich tvorba aj v rámci zrážkového poľa, ktoré aktuálne prináša na naše územie dážď.

Vlna búrok a zrážok nás čaká až do utorkového večera, pričom najhoršia situácia bude dnes najmä na severe krajiny, kde treba byť opatrní.

 


 Situáciu naďalej pozorne sledujeme v našom ONLINE prenose. Polohu búrok a zrážok nájdete v prípade potreby TU

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 10 °C
Patrik
Zajtra
Skoro jasno, búrky
34 °C / 13 °C
Oliver
Pondelok
Prehánky, búrky
31 °C / 11 °C
Ivan
Utorok
Jasno
32 °C / 15 °C
Lujza
Streda
Skoro jasno, búrky
34 °C / 11 °C
Amália
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
34 °C / 15 °C
Milota
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd