Na východe sa tvoria ojedinelé BÚRKY, prinášajú aj krúpy

Ema Bazhaykin

Napriek ustálenému počasiu, ktoré dnes nad naším územím panuje, sa dnes ojedinele objavili aj prehánky. Vo večerných hodinách s dokonca začali tvoriť búrky aj s krupobitím na východe Slovenska.

Od severu zasahuje do našej oblasti okraj rozsiahlej tlakovej výše so stredom nad južnou Škandináviou, ktoré sa postará o stabilnejšie počasie nad Slovenskom.

Už dnes panovalo príjemné počasie, ktoré nás potešilo slnečnými lúčmi a teplotami miestami aj nad +25 °C, ako sa však očakávalo, miestami sa vyskytli aj prehánky. 

S pribúdajúcim večernými hodinami sa dokonca objavili aj búrky na východe Slovenska, tie sú však len lokálne a v porovnaní s tým, čo sme tu mali predošlé dni, prinášajú len slabý úhrn zrážok.

 

Večer priniesol búrky aj s krupobitím

Krátko trvajúce búrky sa začali tvoriť už pred 17:00 h, a to najmä na krajnom východe, v okolí Vysokých a Nízkych Tatier. Zároveň z Poľska a Ukrajiny na naše územie smerom na juhozápad postupuje ďalšia búrková línia. 

Aktuálna búrková situácia
Aktuálna búrková situácia, zdroj: iMeteo 

Búrky prinášajú aj menšiu bleskovú aktivitu, do okolia Prešova dokonca búrka priniesla krupobitie. V noci očakávame už len výnimočne slabé zrážky, zajtra polooblačno a ojedinelé prehánky.

 

Pre viac informácií sledujte náš iRadar>>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd