Na východe našej oblasti zažili hrôzostrašnú noc: BLESK spôsobil POŽIARE v meste

Na východe našej oblasti zažili hrôzostrašnú noc: BLESK spôsobil POŽIARE v meste
Ema Bazhaykin

Nebezpečné búrky včera podvečer opustili naše hranice, no naplno ukázali svoju silu u našich východných susedov. Bleskové výboje spôsobili hneď niekoľko požiarov.

Búrky s vysokou bleskovou aktivitou včera celé poobedie sužovali východ Slovenska a priniesli neuveriteľný počet bleskov. Detekcia bleskov nad naším územím celkovo zaznamenala 37 615 bleskov, čo je vzhľadom k tomu, že búrky zasiahli len 1/3 územia, veľké číslo.

Takto bleskovo aktívne búrky opustili naše územie pred 20:00 h, no naplno sa prejavili u našich východných susedov. Veľmi silná búrka sužovala v neskorých večerných hodinách mesto Ľvov na západe Ukrajiny. Blesky spôsobili požiare hneď na viacerých miestach.

Horela opustená budova aj obývané bytovky

Ako keby Ukrajinci nemali dosť zvuku sirén, ktoré noc čo noc ohlasujú raketové útoky po celej krajine a nedajú im spávať, západ územia už niekoľko dní sužujú intenzívne búrky.

 

Silná blesková aktivita takto včera vystrašila obyvateľov mesta Ľvov na západe krajiny a páchala škody.

K 22:00 h museli hasiči zasahovať hneď na niekoľkých objektoch. Blesk udrel priamo do opustenej budovy, ale požiare hlásili aj na obytných domoch.

Na Kobylitskej ulici skratoval drôt vedúci od kostola k domom. V dôsledku odstávky nadzemného elektrického vedenia zostali domy v súkromnom sektore a 2-poschodové budovy v okolí ulice Kobylitsa dočasne bez prúdu.

Blesk udrel aj do opustenej budovy na ulici Truskavetskej na okraji mesta a spôsobil požiar.  

 

Požiar bol zaznamenaný aj na ulici Washingtona, kde horel balkón na treťom poschodí obytného domu. Požiarnici zasahovali aj pri požiari domu v mestskej časti Rudno. 

Búrky pokračujú aj dnes ráno, bleskovo aktívna búrková línia postupuje ďalej od východu nášho územia nad západné územie Ukrajiny.

Aktuálna búrková situácia na východe našej oblasti k 7:30
Aktuálna búrková situácia na východe našej oblasti k 7:30, zdroj: iMeteo

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
15 °C / -2 °C
Lukáš
Zajtra
Jasno
17 °C / -1 °C
Kristián
Nedeľa
Jasno
16 °C / -3 °C
Vendelín
Pondelok
Jasno
16 °C / -4 °C
Uršuľa
Utorok
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Streda
Jasno
16 °C / -3 °C
Alojza
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd