Na východe je stále búrlivo. Búrkové mračná mieria aj na Záhorie

Veronika Salayová

Od skorých poobedňajších hodín je na východnom Slovensku búrlivo. Búrky majú stále dostatok energie a búrky tak ešte nekončia. 

Prvé búrky dnes začali pred 14.00 hod. na východe Slovenska a ojedinele sa búrkové jadrá vytvorili aj na strednom Slovensku.

Búrky medzi Prešovom a Košicami však krátko po ich vzniku okolo 14.00 hod. priniesli aj supercelu, ktorá okrem zosilneného vetra priniesla aj drobné krúpy. Tie podľa svedkov padali v okolí Košíc.

Dnešné búrky sú však aj bleskovo aktívne a dnes popoludní priniesli už 2 610 bleskov. Okrem bleskov však do niektorých lokalít priniesli búrky aj pomerne veľké množstvo zrážok. Napríklad v obci Ploské spadlo počas dnešnej búrky 36,5 mm zrážok.

Zdroj: SHMÚ
Zdroj: SHMÚ

Búrky dnes ešte nekončia a búrlivo je stále na celom Dolnom Zemplíne. Búrky pomaly postupujú smerom na východ a postupne opustia naše územie. 

Búrky sa dnes na západnom Slovenska neočakávali, resp. mohli sa vytvoriť iba vo veľmi ojedinelých prípadoch. Napriek predpovedi však búrky mieria z Rakúska do oblasti Záhoria, kde sa už zbiehajú prvé búrkové mračná. Zatiaľ však ide iba o prehánky.  

Presnú polohu zrážok a búrok nájdete na našom iRadare

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd