Na Slovensku leje ako z krhly. V tejto časti môže napršať až 40 mm

Na Slovensku leje ako z krhly. V tejto časti môže napršať až 40 mm
Ema Bazhaykin

Koniec pracovného týždňa prináša dážď nad celé naše územie, v jednej časti Slovenska sa však očakávajú výdatnejšie zrážky.

Aj v piatok sa Slovensko zobúdza do pravého jesenného počasia. Už od nočných hodín prší na viacerých miestach a dážď neustane počas celého dňa prakticky na celom území.

Počasie v našej oblasti dnes ovplyvňuje frontálne rozhranie spojené s tlakovou nížou, ktorej stred sa presúva zo Stredomoria nad Maďarsko a Rumunsko. 

Zrážky dnes budú pomerne intenzívne počas celého dňa, v jednej časti Slovenska však očakávame dvakrát väčší úhrn.

 

Kde naprší najviac?

Počasie v našej oblasti ovplyvňujú jednotlivo sa prehlbujúce tlakové níže nad Jadranom, ktoré najmä do západného Balkánu prinášajú rozsiahle lejaky a s tým súvisiace povodne.

Od juhozápadu postupujú do našej oblasti jednotlivé zrážkové vlny, ktoré už prinášajú výraznejšiu vlnu zrážok.

Plošné zrážky nad naším územím by dnes mali priniesť od 10 do 20 mm, výnimkou je však juhovýchod, kde sa očakáva 30 až 40 mm.

 

Pre okresy Trebišov, Michalovce a Sobrance bola vydaná aj výstraha 1. stupňa pred intenzívnym dažďom a nebezpečnými sprievodnými javmi. Dážď síce bude intenzívny, nie však natoľko ako v Slovinsku či v Chorvátsku, kde sa vyskytujú povodne.

Za posledných 24 hodín k 9:00 h spadol zatiaľ najvyšší úhrn zrážok v obci Veľké Trakany v okrese Trebišov, a to 24,6 mm.

Výstraha pre juhovýchodné okresy platí až do večerných hodín, popoludní by však už intenzívny lejak mal na väčšine územia ustať.

Pre viac informácií o polohe zrážok sleduje náš iRadar>>>

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
16 °C / 3 °C
František
Zajtra
Prehánky
15 °C / 5 °C
Viera
Nedeľa
Oblačno
18 °C / 3 °C
Natália
Pondelok
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Eliška
Utorok
Skoro jasno
18 °C / 8 °C
Brigita
Streda
Skoro jasno
19 °C / 9 °C
Dionýz
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd