Na Slovensku dnes aj s búrkami. Udrelo už 33 bleskov. Víkend bude premenlivý

Na Slovensku dnes aj s búrkami. Udrelo už 33 bleskov. Víkend bude premenlivý
Peter Minárik

Na našom území sa počas dnešného dňa vyskytlo niekoľko prehánok a zaznamenali sme dokonca aj búrky. Počasie by sa však malo upokojovať, no ešte sa nám o čosi ochladí.

Počasie na Slovensku je dnes po nočnom prechode studeného frontu veľmi premenlivé. Dostali sme sa totiž do silného, severozápadného, atlantického prúdenia, ktoré je typické častou tvorbou prehánkovej a búrkovej činnosti, ktorá sa dnes vyskytovala aj na našom území.

Dnes sme zažili niekoľko prehánok a búrok, pričom najintenzívnejšie boli na Záhorí, v okolí Bratislavy a na juhu v okolí Rimavskej Soboty. Na Teplom vrchu dnes pri búrkach spadlo viac ako 10 litrov zrážok na meter štvorcový.

Celkovo dnešná dynamická situácia priniesla na Slovensko 33 bleskov.

zaznamenané blesky nad našim územím
zaznamenané blesky nad našim územím, zdroj: blesky.bourky.cz
 

Počasie sa však v priebehu nočných hodín začne upokojovať a od západu sa začne vyjasňovať. Začnú však klesať teploty.

Víkend bude rozdelený

Sobota prinesie na naše územie krásne prevažne jasné až polooblačné počasie s teplotami, ktoré budú typické pre toto ročné obdobie. Maximálne teploty sa dostanú na +10 až +16 °C. 

Noc na nedeľu však bude chladná a teploty budú klesať aj pod +5 °C. V kotlinách a v údoliach by sa pri vyjasnení mohli dostať až pod bod mrazu. Riziko je však zatiaľ malé, keďže by sa mala opäť zväčšovať oblačnosť, čo bude súvisieť s ďalším studeným frontom, ktorý cez Slovensko postúpi v nedeľu.

 

V nedeľu sa tak počasie opäť pokazí, no veľa zrážok sa neočakáva. Studený front totiž nebude zrážkovo výrazný a prehánky hrozia predovšetkým na severe.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Maximilián
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / 2 °C
Koloman
Pondelok
Skoro jasno
13 °C / 1 °C
Boris
Utorok
Jasno
12 °C / -2 °C
Terézia
Streda
Jasno
14 °C / -3 °C
Vladimíra
Štvrtok
Polooblačno
14 °C / 1 °C
Hedviga
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd