Na Slovensku bude v najbližších hodinách pršať. Deň však prinesie zmenu

Na Slovensku bude v najbližších hodinách pršať. Deň však prinesie zmenu
Peter Minárik

Nad naše územie sa blíži studený front, ktorý prinesie v nadchádzajúcich hodinách dážď. Pršať bude predovšetkým ráno a v priebehu denných hodín sa začne oblačnosť postupne zmenšovať.

Po pokojnom pondelku nás teraz čaká zhoršenie počasia. Do našej oblasti totiž mieri studený front, ktorý v najbližších hodinách prinesie nepriaznivé počasie.

Upršaných však bude len niekoľko nasledujúcich hodín a v priebehu ranných hodín sa začne počasie výraznejšie zlepšovať.

Dážď bude lokálne výraznejší

Už v týchto chvíľach sa vyskytujú zrážky v oblasti západného Slovenska, no v nadchádzajúcich hodinách budú zrážky výraznejšie. Po polnoci k nám postúpi hlavné zrážkové pole z Moravy.

 

Pršať bude predovšetkým v Žilinskom a v Trenčianskom kraji. Odtiaľ sa zrážkové pole presunie nad Banskobystrický kraj a potom smerom nad Maďarsko.

Lokálne by mohlo pršať s intenzitou aj 3 mm za hodinu, čo je už výraznejší dážď a ako vidieť aj na mape celkových úhrnov zrážok, tak na strednom Slovensku by mohlo spadnúť 5 až 7 mm.

očakávané celkové množstvo zrážok
očakávané celkové množstvo zrážok

Rýchlo sa vyčasí

Ráno prinesie na väčšinu územia oblačné počasie s doznievajúcim dažďom, avšak na západnom Slovensku sa začne oblačnosť rýchlo zmenšovať a vykúkať bude Slnko.

 

Počas dňa sa bude na celom našom území vyjasňovať a už vo večerných hodinách by malo na celom Slovensku zavládnuť jasné počasie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
15 °C / 0 °C
Terézia
Zajtra
Jasno
15 °C / -1 °C
Vladimíra
Štvrtok
Skoro jasno
15 °C / -1 °C
Hedviga
Piatok
Polooblačno
15 °C / -2 °C
Lukáš
Sobota
Jasno
16 °C / -1 °C
Kristián
Nedeľa
Jasno
15 °C / 1 °C
Vendelín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd