Na Slovensko sa blíži DÁŽĎ. Čoskoro začne pršať a snehová pokrývka sa bude výraznejšie topiť

Na Slovensko sa blíži DÁŽĎ. Čoskoro začne pršať a snehová pokrývka sa bude výraznejšie topiť
Peter Minárik

Na naše územie sa blíži ďalší frontálny systém, ktorý prinesie v nadchádzajúcich minútach dážď. Začne pršať a snehová pokrývka sa začne roztápať. Takéto počasie nás nečaká len dnes, ale aj nasledujúce dni.

Včera na našom území odštartovala zmena, ktorú počas dnešného dňa pocítime výraznejšie. Za oklúznym frontom k nám začal prúdiť teplejší vzduch, ktorý sa zatiaľ nasunul predovšetkým nad západné Slovensko. Dnes sa však teplejší vzduch dostane aj nad severozápad a postupne aj nad stredné Slovensko.

Prejaví sa to rýchlo na skupenstve zrážok a to ešte počas dnešného dňa. Od západu sa k nám blíži front, ktorý prinesie zrážky.

Čaká nás dážď, niekde ešte sneženie

Už v týchto chvíľach sa v západnej a v severozápadnej časti Slovenska vyskytujú zrážky, ktoré sú výlučne dažďové. Na Považí sa jedná aj o mrznúce zrážky.

V priebehu rána dážď na západe a severozápade postupne ustane a zrážky sa presunú nad stredné a východné Slovensko.

V týchto častiach nášho územia sa však ešte nachádza studený vzduch v dôsledku čoho tu bude prevládať iné skupenstvo zrážok ako na západe a severozápade.

Na strednom Slovensku sa bude vyskytovať prevažne sneženie, v najnižších polohách sa môže do snehu miešať aj dážď.

Oteplenie dá zabrať snehovej pokrývke

V priebehu nadchádzajúcej noci sa do našej oblasti zintenzívni príliv veľmi teplého vzduchu, ktorý postupne natečie nad celé Slovensko. Zrážok bude v utorok menej, no bude oveľa teplejšie.

Už zajtrajšie teploty budú na celom Slovensku nad nulou a na západe sa postupne dostanú až k +11 °C. To bude mať obrovský dopad na snehovú pokrývku. Tá sa takmer na celom západnom Slovensku roztopí.

Odmäk čaká naše územie aj v nadchádzajúcich dňoch. K miernemu ochladeniu dôjde až ďalší víkend. Počasie tak dá poriadne zabrať snehovej pokrývke, ktorá sa na mnohých miestach neudrží.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd