Na Slovensko mieri tropický vzduch. Pripravte sa na poriadne HORÚČAVY. Ešte sa zapotíme

Na Slovensko mieri tropický vzduch. Pripravte sa na poriadne HORÚČAVY. Ešte sa zapotíme
Veronika Salayová

Dnešným dňom ochladenie na Slovensku končí a začína sa otepľovanie, ktoré neskončí ani budúci týždeň, práve naopak. Teploty budú každým dňoch vyššie a horúčavy čoraz neznesiteľnejšie. 

Po krátkom ochladení sa opäť k slovu dostávajú poriadne horúčavy a keďže je začiatok augusta, tak sa ani nie je čomu čudovať. Pred nami na séria horúcich dní, ktorá bude trvať minimálne do polovice budúceho týždňa. 

Leto tak ešte povedalo svoje posledné slovo a august bude opäť horúci. Teploty počas tejto vlny horúčav budú atakovať hranicu +40 °C a je dokonca pravdepodobné, že túto hranicu na našom území začiatkom budúceho týždňa aj prekonáme.

 

Extrémna vlna horúčav v auguste

Predpovedné modely sa zhodujú v tom, že Slovensko čaká ďalšia extrémna vlna horúčav. V prvej polovici budúceho týždňa sa naša oblasť dostane na zadnú stranu tlakovej výše, ktorej stred sa postupne od západu premiestni až nad Čierne more.

Do našej oblasti začne preto od juhozápadu až západu prúdiť veľmi teplý, pôvodom tropický vzduch. Ten sa postará o ešte vyšší nárast teplôt, ktorý bude vrcholiť v stredu, kedy sa teploty vyšplhajú na +38 °C, lokálne aj vyššie, pričom môže byť dosiahnutá prvýkrát v tomto roku aj hranica +40 °C.

Ešte síce panuje neistota ohľadom najvyšších teplôt v priebehu budúceho týždňa, no je isté, že Slovensko čakajú poriadne horúčavy, ktoré vystriedajú doterajšie ochladenie na našom území. Dnešným dňom teda teploty začnú stúpať vyššie a vyššie, a počasie tak má pre nás pripravené ešte pekelné teploty, pri ktorých sa všetci ešte zapotíme. 

 

Počas štvrtka sa ešte pripravte na búrky, ktoré budú sprevádzané najmä zosilnením zrážok, no ojedinele sa môže vyskytnúť aj silnejší nárazový vietor. Od piatka nás čakajú teda už len pekelné teploty...

Vývoj teplôt na Slovensko až na 30 dní nájdete v našej mesačnej predpovedi TU › ›.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd