Mrazy udreli naplno: Máme za sebou najchladnejšiu noc tejto zimy. Teplota klesla až na -24 °C

Mrazy udreli naplno: Máme za sebou najchladnejšiu noc tejto zimy. Teplota klesla až na -24 °C
Veronika Salayová

Počas noci a dnešného rána sme na Slovensku zaznamenali najchladnejšiu noc, resp. ráno tejto zimy. Takto chladno ešte na našom území túto zimu nebolo. 

Masa arktického vzduchu, ktorá sa usadila už aj nad naším územím, priniesla extrémnu zimu a už-aj najnižšiu teplotu tohtoročnej zimy na Slovensku.

Počas noci a dnešného rána klesali teploty na Slovensku naozaj veľmi nízko. Na Orave, hornom Spiši a Šariši teplota v noci na dnes lokálne klesla pod -20 °C.

Chladno bolo aj v nížinách, napríklad na Záhorí a Dolnom Zemplíne bolo aj pod -10 °C. Naopak na Gemeri a v Novohrade boli v rámci Slovenska mrazy najslabšie, lokálne len okolo -3 °C.

Poriadne prituhlo

Podľa automatických staníc SHMÚ sa dnes ráno najviac ochladilo na stanici Červený Kláštor, kde teplota klesla až na -24,1 °C. Ide o najnižšiu teplotu prebiehajúcej zimy na Slovensku.

Zdroj: SHMÚ
Zdroj: SHMÚ

Dnes o 6.00 hod. v Červenom Kláštore klesla teplota na -22,9 °C a o 7.00 hod. klesla ešte nižšie, a to na hodnotu - 24,1 °C. V tejto obci na severe Slovenska tak zažili poriadne mrazivé ráno.

Takéto nízke teploty sú pre dlhší pobyt v exteriéri veľmi nebezpečné pre ľudí i zvieratá. Veľmi ľahko totiž dôjde k omrzlinám. 

Aj nasledujúca noc bude veľmi chladná, pričom v severných okresoch môže taktiež teplota lokálne klesnúť pod -20 °C. Ďalšie noci sa teplotné minimá už zmiernia. 

Viac o vývoji denných a nočných teplôt na zvyšok týždňa sa dozviete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Zajtra
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd