MIMORIADNE: Nad západ a do okolia Bratislavy postupujú extrémne silné búrky. Prídu o 20:00

Peter Minárik

Nad západné Slovensko sa ženú veľmi silné búrky, ktoré vznikli nad Viedenskou panvou, kde produkujú extrémne veľké krúpy. V druhej supercelárnej búrke, ktoré postupuje z Rakúsko smerom nad Maďarsko, sa vyskytlo aj tornádo.

To, pred čím sme celý deň varovali sa blíži. Od západu postupujú nad naše územie extrémne silné búrky, ktoré budú spôsobovať škody.

Podmienky dnes očakávali vytvorenie veľmi silných búrok, ktoré majú potenciál prinášať až 5 cm krúpy a možné tornáda. To sa aj potvrdilo. Supercela, ktorá prišla z Rakúska do maďarského mesta Szombathely vyprodukovala tornádo.

tornádo nad mestom Szombathely
tornádo nad mestom Szombathely, zdroj: Idokep

Búrka zasiahne Slovensko o 20:00

Pre nás najpodstatnejšia je ďalšia supercela, ktoré je aktuálne v oblasti Parndorfu. Táto búrka postupuje smerom nad naše územie do okolia Bratislavy a Dunajskej Stredy. Doraziť by mala tesne pred 20:00.

Najnebezpečnejším javom budú krúpy. Je potenciál až 5 cm krúp. Hrozia však aj silné poryvy vetra. Tornádo v tejto búrkovje bunke zatiaľ pozorované nie je. Odporúčame sa ukryť do bezpečia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 14 °C
Diana
Zajtra
Prehánky, búrky
27 °C / 12 °C
Berta
Streda
Prehánky
25 °C / 11 °C
Miloslav
Štvrtok
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Prokop
Piatok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Sobota
Polooblačno
31 °C / 10 °C
Patrik
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd