Mesto Myjava vyhlásilo druhý stupeň povodňovej aktivity

Ema Bazhaykin

Hladiny vodných tokov pre intenzívny neutíchajúci dážď začínajú stúpať, na Myjave musel byť vyhlásený druhý stupeň povodňovej aktivity.

Po zasadnutí krízového štábu v piatok popoludní sa vedenie mesta Myjava v Trenčianskom kraji rozhodlo vyhlásiť druhý stupeň povodňovej aktivity.

Hladiny rieky Myjava a všetkých jej prítokov začínajú pre vytrvalé lejaky na území mesta a priľahlých častí Turej Lúky pomaly ale isto nebezpečne stúpať. 

Cieľom zasadnutia krízového štábu bola najmä prevencia a príprava záchranných prác na najbližšie hodiny a dni.

 

Mesto myslí na prevenciu

Podľa slov hovorcu mesta Mareka Hrina je aktuálne pripravených 520 vriec naplnených pieskom na stavbu protipovodňových zábran a neustále sa monitorujú prítoky rieky Myjava i rieka samotná.

Mesto Myjava nenechalo nič na náhodu ani počas predošlých rokov. Koryto rieky Myjava bolo v intraviláne mesta a mestskej časti Turá Lúka v predošlých rokoch zregulované tak, aby jeho profil v kritických chvíľach zvládol odviesť storočnú vodu. Takže z neho zatiaľ bezprostredné nebezpečenstvo nehrozí.

Predstavitelia mesta komunikujú s vodohospodármi aj o stave vodných nádrží Stará Myjava a Brestovec, pri myjavskej nemocnici je pripravené vodné dielo slúžiace k protipovodňovej ochrane.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd