Mestá Myjava a Holíč sú v strehu. Pripravujú sa na kritickú situáciu

Mestá Myjava a Holíč sú v strehu. Pripravujú sa na kritickú situáciu
Veronika Salayová

Mestá na Záhorí − Holíč a Myjava − už pripravili opatrenia so svojimi krízovými štábmi na možné povodne následkom intenzívneho dažďa a nepriaznivej poveternostnej situácie. 

Na Mestskom úrade v Myjave sa vo štvrtok zišli členovia krízového štábu a povodňovej komisie mesta Myjava, aby prebrali prípravy, postup prác v prípade ohrozenia majetku a zdravia občanov.

Krízový štáb sa sústredil na možné scenáre vývoja situácie od bežného dažďa, cez mierne vybreženie vodných tokov až po elimináciu povodňových vĺn a prípadné evakuácie obyvateľov postihnutých lokalít, informoval hovorca mesta Marek Hrin, uvádza portál NaZáhorí.sk

 

Príprava na možnú evakuáciu

Samospráva, spoločnosť Správa majetku mesta Myjava, mestská polícia i dobrovoľné hasičské zbory uvádzajú do pohotovosti svojich zamestnancov, pripravujú sa vrecia s pieskom na protipovodňové bariéry, technika, ktorú by bolo možné použiť, ako ďalej informuje regionálny portál. 

Vytypovali sa miesta – telocvične vybraných škôl – pre evakuovaných ľudí. Zástupcovia mesta postupne komunikujú s inštitúciami, zariadeniami a firmami v meste, ktorých by sa prípadné vyliatie vodných tokov mohlo týkať alebo, naopak, ktoré by mohli byť súčinné pri riešení krízových situácií.

Okrem toho mesto Myjava na svojom mimoriadnom zasadnutí rozhodla o zrušení exteriérových podujatí v meste. Toto obmedzenie sa týka všetkých exteriérových verejných, spoločenských, kultúrnych a športových podujatí usporadúvaných od štvrtka do nedele. 

 

Mesto Holíč taktiež v strehu

Vzhľadom na nebezpečnú situáciu v súvislosti s počasím zvolal primátor Holíča Zdenko Čambal vo štvrtok krízový štáb, informuje regionálny portál. 

V piatok samospráva sumarizuje zoznam dobrovoľníkov, ktorí by v prípade očakávaných udalostí mohli pomáhať policajtom, hasičom, záchranárom a DHZ pri riešení situácií najmä voči seniorom, zdravotne postihnutým a inak ohrozeným a bezbranným spoluobčanom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Zajtra
Oblačno
17 °C / -4 °C
Alojza
Štvrtok
Skoro jasno
18 °C / -2 °C
Kvetoslava
Piatok
Jasno
19 °C / -3 °C
Aurel
Sobota
Jasno
18 °C / -4 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
17 °C / -3 °C
Sabína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd