Medveď po Tatrami zabil druhého človeka v histórii. Išlo o hubára

Medveď po Tatrami zabil druhého človeka v histórii. Išlo o hubára
Peter Minárik

Pod Tatrami zaútočil medveď na hubára, ktorý na následky zranení podľahol. Ide o druhý prípad v histórii Slovenska, kedy medveď hnedý smrteľne zranil človeka.

V katastri obce Hybe dnes došlo ku tragédii po tom, ako na 55-ročného turistu, ktorý hľadal hríby, zaútočil medveď. Ide o druhý tragický útok medveďa v histórii Slovenska.

Podľa informácií Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR operátor tiesňovej linky 155 vyslal záchranársky vrtuľník k mužovi, ktorý mal byť v lese napadnutý medveďom.

 
 

K udalosti malo dôjsť pri kokavskom salaši, pár metrov v katastri obce Hybe.

Podľa žilinskej policajnej hovorkyne muž v lese zbieral hríby ešte s ďalšou osobou. Polícia na sociálnej sieti neskôr doplnila, že muža napadol medveď v lesnom poraste v ťažko dostupnom teréne.

Ide o druhý smrteľný útok medveďa na našom území, ktoré spôsobil medveď hnedý. K prvému incidentu došlo pred troma rokmi v oblasti Liptovského Mikuláša. Usmrteného muža našiel vtedy jeden z obyvateľov Liptovskej Lúžnej v doline Banskô.

 

Po pitve bolo preukázané, že 57-ročného muža napadol medveď. Išlo o prvý prípad smrteľného útoku medveďa na našom území za sto rokov.

Dnešný útok medveďa hnedého pod Tatrami je tak druhým smrteľným útokom v histórii Slovenska.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
16 °C / 5 °C
Viera
Zajtra
Prehánky
15 °C / 3 °C
Natália
Pondelok
Skoro jasno
17 °C / 3 °C
Eliška
Utorok
Skoro jasno
21 °C / 4 °C
Brigita
Streda
Dážď
19 °C / 4 °C
Dionýz
Štvrtok
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Slavomíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd