Máme za sebou tropickú noc. Počas dňa nás schladia búrky

Veronika Sádovská

Máme za sebou ďalšiu tropickú noc tohto leta a nedeľa bude znova horúca. Schladia nás až večerné búrky, ktoré môžu byť aj nebezpečné.

Počas tejto noci sa vzduch takmer na polovici Slovenska veľmi neschladil a zaznamenali sme na desiatkach miest tropickú noc. Napríklad v Moravskom Svätom Jáne bola najnižšia teplota v noci +25,5 °C. 

Nedeľa tak prinesie poriadne horúčavy, ale k večeru už aj schladenie v podobe búrok.

 

Ďalšia tropická noc

Síce na našom území sme už tropické noci počas tohto leta zaznamenali, zväčša sa týkali len niekoľkých staníc prevažne na juhu až juhozápade Slovenska. Táto noc bola ale mimoriadne teplá a teplota vzduchu neklesla pod +20 °C rovno na desiatkach staníc a to hlavne na juhozápade Slovenska.

Práve tu bude dnes aj najteplejšie a očakávať môžete maximálne teploty okolo +36 °C.  Počas dňa k nám bude vrcholiť prílev teplého pôvodom tropického vzduchu, po ktorom prídu búrky.

 

Schladia nás až búrky

Počas noci búrky poriadne vystrájali v Nemecku, kde museli nachvíľu prerušiť aj futbalový zápas EURA na štadióne v Dortmunde. Búrka bola nebezpečná bleskami aj krúpami.

Večerné búrky môžu byť aj u nás nebezpečné, sformuje sa totiž búrkový systém, ktorý by mal ovplyvňovať počasie až do nasledujúceho rána. Chladnejší vzduch nás potom schladí po celý pracovný týždeň.

Podrobnejšiu predpoveď na nasledujúce dni nájdete tu a aktuálnu polohu zrážok počas dňa môžete sledovať na našom iRadare. Predpoveď večerných búrok budeme počas dňa aktualizovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
34 °C / 13 °C
Oliver
Zajtra
Prehánky, búrky
31 °C / 11 °C
Ivan
Utorok
Jasno
32 °C / 15 °C
Lujza
Streda
Skoro jasno, búrky
34 °C / 11 °C
Amália
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
34 °C / 15 °C
Milota
Piatok
Prehánky, búrky
34 °C / 15 °C
Nina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd