Máme za sebou prvú tohtoročnú TROPICKÚ NOC. Kde nočné teploty neklesli pod +20 °C?

Máme za sebou prvú tohtoročnú TROPICKÚ NOC. Kde nočné teploty neklesli pod +20 °C?
Ema Bazhaykin

Po prvom tropickom dni včera Slovensko prekvapila aj prvá tropická noc. Teploty neklesli pod +20 °C v týchto okresoch.

Vo všetkých krajoch, s výnimkou Žilinského kraja, sme v utorok 18. 6. zaznamenali tropický deň. Maximum dosiahla teplota v Mochovciach, a to +32,2 °C.

Nebol to však zatiaľ jediný rekord tohto roku. Na západnom Slovensku sme zároveň zaznamenali prvú tropickú noc. Tropická noc je noc, počas ktorej neklesne minimálna teplota pod 20 °C.

Kde si nevydýchli od horúčav ani v noci?

Po tropickom dni sme si počas noci od horúčav zväčša vydýchli, až s výnimkou západného Slovenska, kde na niekoľkých staniciach zaznamenali tropickú noc. V Skalici bolo minimum teploty až 22,5 °C. Vyššie teplotné minimá na západe boli spôsobené pretrvávajúcim juhovýchodným vetrom. 

 

Počas dnešného dňa teplota oproti predchádzajúcemu dňu stúpne ešte približne o dva až tri stupne Celzia. Rovnako tak aj vlhkosť, najmä na západe Slovenska. Dusno tak bude na väčšine územia.

Takto nepríjemné počasie však dlho nepotrvá. V noci prejde cez územie Slovenska studený front, ktorý síce plošne prinesie len málo zrážok, ale prechodne prinesie suchší a chladnejší vzduch od severozápadu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
19 °C / 7 °C
Václav
Zajtra
Oblačno
15 °C / 2 °C
Michal
Pondelok
Skoro jasno
16 °C / -1 °C
Jarolím
Utorok
Jasno
17 °C / -2 °C
Arnold
Streda
Polooblačno
17 °C / -1 °C
Levoslav
Štvrtok
Dážď
18 °C / 4 °C
Stela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd