Máme za sebou upršanú noc so slabými búrkami. Daždivo bude aj dnes

Máme za sebou upršanú noc so slabými búrkami. Daždivo bude aj dnes
Veronika Salayová

Na viacerých miestach západného a stredného Slovenska počas noci pršalo a aj dnes ráno sa niektorí obyvatelia Slovenska budia do daždivého rána. 

Prechádzajúci studený front včera už začal meniť počasie na našom území. Prvé zrážky dorazili na naše územie okolo poludnia, následne studený front postúpil celým naším územím a dnes bude postupovať ďalej cez západnú Ukrajinu a Rumunsko na severovýchod.

Naše územie sa zároveň nachádza na prednom okraji veľmi rozsiahlej oblasti nízkeho tlaku nad severozápadnou polovicou Európy. Po prechode frontu sa aj citeľne ochladilo a dnes už teploty nad +25 °C ako včera nevystúpia.

 

Objavili sa aj nočné búrky

Front priniesol mnoho zrážok, ale prevažne slabých s menšími úhrny, lokálne napršalo viac. V Podunajskej nížine sa v prevej polovici noci sformovali aj slabšie búrky, ktoré udreli v širšom okolí Komárna. 

Búrky však nemali dostatok energie, keďže v atmosfére v tomto ročnom období je jej pomerne málo a slnečné žiarenie nemá takú silu, aby výraznejšie labilizovalo vzduchovú hmotu.

Na zamračené a daždivé počasie sa treba pripraviť aj dnes. V priebehu celej stredy však počítajte s tým, že na našom území bude dochádzať k ďalšej tvorbe prehánok a búrok, ktoré tentoraz hrozia predovšetkým na strednom Slovensku a následne aj viac na východ. 

 

Najvyššia denná teplota dnes vystúpi v rozmedzí od +17 °C do +22 °C. Chladnejšie bude len na Orave, pod Tatrami a na Horehroní, a to okolo +15 °C.

Ešte aj vo štvrtok a v piatok sa očakáva podobný charakter počasia. Výraznejšia zmena nás čaká od soboty.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 10 °C
Vladislav
Zajtra
Prehánky
23 °C / 8 °C
Edita
Piatok
Prehánky
20 °C / 6 °C
Cyprián
Sobota
Dážď
18 °C / 3 °C
Václav
Nedeľa
Polooblačno
17 °C / 2 °C
Michal
Pondelok
Skoro jasno
18 °C / 1 °C
Jarolím
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd