OPRAVA: MALACKY hlásia prvé lokálne problémy. Voda čiastočne zatopila koľaje

Veronika Salayová

Mesto Malacky ako prvé hlásia na našom území problémy s vodou. Povodne sú zatiaľ iba lokálne, no pršať neprestáva, práve naopak. Lejak sa ešte zintenzívni.

AKTUALIZOVANÉ A OPRAVENÉ O 11.40 H: Ako sme avizovali, Záhorie a oblasť Malaciek sa tieto dni nezaobídu bez väčších problémov, čo sa povodní týka. Prvé ťažkosti sa objavujú už v piatok ráno, pričom to najhoršie iba do tejto oblasti príde.

Priamo v Malackách nie je oficiálna zrážkomerná stanica, ale neďaleký Pernek avizuje úhrny 45 mm zrážok, no podľa amatérskych zrážkomerných staníc priamo v Malackách spadlo už 55 mm zrážok.

 

Zaplavené koľaje

V Malackách ostalo dnes ráno po nočných zrážkach čiastočne zaplavené koľajisko a voda tu ostala stáť. Podľa nášho čitateľa sa mestom ráno ozývali aj varovné sirény, no mesto Malacky následne informovalo, že sirény spustené neboli. Išlo teda o mylnú informáciu zo strany nášho čitateľa.

Mesto Malacky následne informovalo, že v meste je zatiaľ situácia pokojná.

zaplavené koľaje v Myjave
zaplavené koľaje v Malackách, foto: Vlakový Čawo

V Malackách a celkovo na západnom Slovensku prší a vlna výdatnejších zrážok príde okolo poludnia, resp. krátko popoludní, kedy bude pršať najintenzívnejšie, a to až do neskorého poobedia, približne do 18.00 h. 

 

Dneškom to však nekončí a aj víkend bude mimoriadne bohatý na zrážky. Je veľmi pravdepodobné, že problémov bude viac než dosť, a situáciu preto netreba podceňovať! 

Situáciu pozorne sledujeme ONLINE, kde vám prinášame najnovšie informácie o aktuálnom stave a o vývoji situácie ohľadom zrážok a následných povodní. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 5 °C
Eugénia
Zajtra
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd