Lyžiarske stredisko Jasná má novinky: Otvorí najdlhšie osvetlenú zjazdovku v strednej Európe

Lyžiarske stredisko Jasná má novinky: Otvorí najdlhšie osvetlenú zjazdovku v strednej Európe
Veronika Salayová

Jedno z najobľúbenejších lyžiarskych stredísk na Slovensku prichádza s novinkou. Jasná si pripravila pre svojich návštevníkov úplne nové večerné lyžovanie s najdlhšou osvetlenou zjazdovkou v strednej Európe.

Lyžiarske stredisko Jasná je najväčším strediskom na Slovensku, ktoré každoročne láka tisíce lyžiarov, bežkárov a snowboardistov. Ponúka skvelé zimné zážiky a stredisko si teraz pripravilo aj veľkú novinku.

V nadchádzajúcej sezóne 2024/25 prináša pre návštevníkov úplne nové večerné lyžovanie, ktoré posunie zimný športový zážitok na novú úroveň.

Na svoje stránke strediko Jasná informuje, že od nasledujúcej zimy nájdete najdlhšiu osvetlenú zjazdovku pre večerné lyžovanie v strednej Európe, s výnimkou Álp.

 

Zjazdovka Chaletová v Jasnej

Zjazdovka č. 10 s dĺžkou 2 700 metrov, známa ako Chaletová, sa stane hlavnou atrakciou pre tých, ktorí si chcú užiť lyžovanie aj po západe slnka.

Keďže je označená ako modrá, je vhodná pre začiatočníkov aj pre skúsenejších lyžiarov, ktorí si chcú vychutnať plynulú jazdu v nenáročnom teréne. 

„Zjazdovka dostane modernú a úspornú osvetľovaciu technológiu, ktorú Tatry Mountain Resorts úspešne odskúšala v českom stredisku Ještěd,“ spresňujú z Jasnej.

Spolu 238 osvetľovacích bodov so špeciálnymi tienidlami bude nasmerovaných tak, aby svetlo dopadalo len na lyžiarsku trasu a nerozptyľovalo sa do okolia.

 


 Táto technológia tak nielen zlepšuje viditeľnosť na svahu, ale dokonca je aj ohľaduplná k životnému prostrediu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
15 °C / -1 °C
Vladimíra
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / -1 °C
Hedviga
Piatok
Polooblačno
15 °C / -2 °C
Lukáš
Sobota
Jasno
16 °C / -1 °C
Kristián
Nedeľa
Jasno
15 °C / 1 °C
Vendelín
Pondelok
Jasno
19 °C / 1 °C
Uršuľa
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd