Lyžiarska sezóna v Alpách začína: Tieto zimné strediská sú už otvorené

Lyžiarska sezóna v Alpách začína: Tieto zimné strediská sú už otvorené
Dominik Cenkner

Lyžiarska sezóna je slovné spojenie, ktoré milovníci zimných športov skloňujú v týchto dňoch čoraz častejšie. Kým na Slovensku si ešte za poriadnou snehovou nádielkou musíme počkať. V Alpách sa už sezóna začína. Ktoré zimné strediská už otvorili svoje brány?

Túto jeseň už v Alpách napadlo mimoriadne veľa snehu. Niektoré lyžiarske strediská sú už otvorené a ponúkajú najlepšie podmienky pre milovníkov zimných športov.

Zatiaľ čo vo väčšine alpských údolí bolo túto jeseň zatiaľ len „dostatok snehu“, na ľadovcoch je približne pol metra až meter snehu. Kam sa teda už teraz môžete vybrať za lyžovačkou?

Tieto lyžiarske strediská už otvorili svoje brány

Najbližšie sú z pohľadu Slovenska lyžiarske strediská v Rakúsku. U našich susedov sú otvorené lokality od Kaunertalu cez ľadovec Stubai až po Kitzsteinhorn.

 

Práve tam sú najlepšie podmienky na lyžovanie. Lyžovať sa však dá aj vo Švajčiarsku.

K dispozícii sú strediská v Zermatte a Saas-Fee. Lyžiari sa tam môžu vyblázniť do sýtosti.

Naopak, na najvyššom vrchu Nemecka, Zugspitze, sa musia milovníci zimných športov ešte obrniť trpezlivosťou. Hoci tu už teraz leží 95 centimetrov snehu, sezóna sa začína až koncom novembra.

Kedy si zalyžujeme na Slovensku?

Odpoveď na túto otázku ešte nepoznáme. Minimálne do úvodu tretej októbrovej dekády, teda po 20. októbri, sa výdatnejšie sneženie na Slovensku neočakáva.

 

Viac informácií ponúka naša predpoveď počasia až na 30 dní vopred. Stačí kliknúť >>>TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
19 °C / 3 °C
Eliška
Zajtra
Jasno
24 °C / 5 °C
Brigita
Streda
Prehánky
20 °C / 6 °C
Dionýz
Štvrtok
Polooblačno
22 °C / 7 °C
Slavomíra
Piatok
Občasný dážď
19 °C / 6 °C
Valentína
Sobota
Prehánky
15 °C / 5 °C
Maximilián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd