Leto sa vracia. Prílev horúceho vzduchu vyšvihne teploty v Maďarsku k +27 °C

Leto sa vracia. Prílev horúceho vzduchu vyšvihne teploty v Maďarsku k +27 °C
Ema Bazhaykin

Zatiaľ čo ex-hurikán Kirk prináša na juhozápad Európy zničujúci vietor a silné zrážky, nám prinesie skôr potešenie vo forme dočasného oteplenia. Do susedného Maďarska sa dokonca vrátia letné teploty.

Hurikán Kirk, ktorý uplynulé dni putoval Atlantikom, zdegradoval na post-tropickú tlakovú níž a už dnes zasiahol Portugalsko a Španielsko, kde už pácha rozsiahle škody.

U nás sa jeho pozostatky prejavia až zajtra, aj keď oveľa príjemnejším spôsobom.

Po prednej strane hlbokej tlakovej níže, ktorej stred sa bude presúvať z Francúzska cez Nemecko nad južné Švédsko, bude na naše územie od juhozápadu prúdiť teplý a vlhký vzduch. 

 
 

Teploty na Slovensku tak budú príjemné, u susedov v Maďarsku by sa dokonca dali nazvať letnými.

Do Maďarska sa vracia leto

U nás by sa zajtra maximálne teploty mali vyšplhať na +17 až +25 °C. Ešte teplejšie však bude v Maďarsku.

Na väčšine územia sa štvrtý deň týždňa začne slnečným a veterným počasím, v Zadunajsku môžu búrlivé nárazy sprevádzať juho-juhozápadný vietor.

Už ráno bude pomerne teplé, minimá sa budú pohybovať medzi +10 až +18 °C, cez deň sa vzduch rýchlo oteplí a najvyššia teplota dosiahne +21 až +27 °C. Najteplejšie bude na juhu. 

Teplotná predpoveď modelu WRF na štvrtok popoludní o 14:00 hod
Teplotná predpoveď modelu WRF na štvrtok popoludní o 14:00 hod, zdroj: Idokep.hu

Popoludní dorazí do Zadunajska spomínaný studený front s prehánkami, miestami aj búrkami, vietor sa bude stáčať na západný a následne severozápadný a s ním bude klesať aj teplota. Večer a v noci prinesie front zrážky vo viacerých smeroch.

 

Aj v piatok sa za frontom očakáva veterné počasie, no na viacerých miestach začne svietiť slnko. Napriek ojedinelým zrážkam tak aj víkend u našich južných susedov sľubuje slnečné a suché počasie.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
22 °C / 7 °C
Slavomíra
Zajtra
Prehánky
17 °C / 5 °C
Valentína
Sobota
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Maximilián
Nedeľa
Skoro jasno
14 °C / 2 °C
Koloman
Pondelok
Skoro jasno
13 °C / 1 °C
Boris
Utorok
Jasno
12 °C / -2 °C
Terézia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd