LETO NEODCHÁDZA: V piatok teploty vystrelia vysoko. Víkend bude TROPICKÝ

LETO NEODCHÁDZA: V piatok teploty vystrelia vysoko. Víkend bude TROPICKÝ
Veronika Salayová

Aj keď nám kalendár oznamuje, že meteorologická jeseň je za dverami, počasie nám jasne dáva najavo, že leto ešte zďaleka nekončí! Teploty sa budú v piatok a cez víkend šplhať k tropickej hodnote +35 °C. 

Cez víkend nám končí meteorologické leto, no letné počasie ešte nepovedalo svoje posledné slovo. Zdá sa, že leto nikam neodchádza, práve naopak. Letné počasie tu zostane dlhšie, a to aj v septembri.

Vo veľmi teplom vzduchu sa bude nad našou oblasťou aj naďalej nachádzať nevýrazné pole relatívne vyššieho tlaku, ktorý bude dvíhať teploty poriadne vysoko.

Vlna horúčav na Slovensku pokračuje

Piatok nás čaká horúce počasie, a rovnako horúci bude aj víkend. Teploty sa tak opäť budú šplhať k hranici +35 °C, a lokálne aj vyššie.

 

Meteorológovia zo SHMÚ namerali od soboty 24. augusta každý deň minimálne na jednej stanici teplotu +35 °C. Mnoho staníc má zároveň už týždeň trvajúcu sériu tropických dní, ktorý sa s vysokou pravdepodobnosťou ešte výrazne natiahne. 

Vlna horúčav je podľa SHMÚ zatiaľ najvýraznejšia v Banskobystrickom kraji, na východe západného Slovenska, na Gemeri a vo východnej časti Východoslovenskej nížiny. 

September začne taktiež tropicky

Môžeme teda smelo skonštatovať, že je pred nami rekordná vlna horúčav, počas ktorej zaznamenáme zrejme najsúvislejšie obdobie s tropickými dňami počas tohto roka.

Mimoriadne teplé počasie by malo na Slovensku pokračovať minimálne do konca prvej septembrovej dekády, keďže ešte približne do 10. septembra k nám bude prúdiť rekordne teplý vzduch.

 

Teploty tak budú aj o 10 °C teplejšie, ako je bežné. Pripravte sa preto na horúci piatok, a rovnako horúci víkend. Po víkende tropické počasie bude pokračovať a tak skoro zrejme neskončí. Mesačnú predpoveď počasia si pozrite TU >>>

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
19 °C / 3 °C
Ľudomil
Zajtra
Občasný dážď
17 °C / 2 °C
Jolana
Pondelok
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Utorok
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd