Konšpirátori si myslia, že na mapách Google našli v Antarktíde tajné gigantické dvere

Konšpirátori si myslia, že na mapách Google našli v Antarktíde tajné gigantické dvere
Veronika Salayová

Na internete sa rozšírila správa, že na Antarktíde sa nachádzajú tajné gigantické dvere. Tie by mohli viesť do tajnej pyramídy, pre ktorú sa mnohí konšpirátori nadchli ešte v roku 2016. O čo vlastne ide?

Ľudia po celom svete pri prezeraní máp Google už objavili rôzne zvláštnosti, a to od mimozemšťanov, monolity až po všelijaké podivné sekty. Internet teraz prišiel s ďalšou novinkou, a to tajnými dverami, ktoré sa nachádzajú v Antarktíde. 

Tie by podľa niektorých konšpirátorov mali viesť k tajnej pyramíde, ktorá sa nachádza práve v Antarktíde a o ktorej sa na konšpiračných weboch horlivo diskutovalo ešte v roku 2016. 

Tento najnovší nález opäť vytiahol tému tajnej pyramídy na svetlo sveta, a to tým, že na mapách Google sa objavili pravidelné vzory, ktoré majú pripomínať dvere práve z tejto pyramídy.

tajný vstup do pyramídy?
tajný vstup do pyramídy?, zdroj: Google maps/IFL Science

Tajné gigantické „dvere“ ležia na juhovýchodne od japonskej stanice Showa Station. Pri priblížení na mapách Google je vidieť niečo, čo možno zďaleka pripomína akési dvere alebo niečo podobné.

 

Vysvetlenie je zrejme jednoduché

V skutočnosti by vysvetlenie mohlo byť oveľa jednoduchšie. Pravdepodobne sa pozeráme na ľad s niekoľkými zaujímavými tieňmi, ktoré vznikli nahromadením snehu a ľadu v dôsledku silnejšieho vetra. 

V skutočnosti, ak sa pozrieme na severozápad od „dverí“, môžeme navôkol vidieť niekoľko ďalších kúskov ľadu s podobnými vzormi. 

podobné štruktúry na Antarktíde
podobné štruktúry na Antarktíde, zdroj: Google maps/IFL Science

 

 

Vysvetlenie, že ide len o veľké snehové záveje na Antarktíde znie oveľa pravdepodobnejšie ako to, že sme odhalili vstup do prísne tajnej pyramídy. Avšak každý si môže na túto tému urobiť názor sám...

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
16 °C / -4 °C
Uršuľa
Zajtra
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Streda
Oblačno
17 °C / -4 °C
Alojza
Štvrtok
Skoro jasno
18 °C / -2 °C
Kvetoslava
Piatok
Jasno
19 °C / -3 °C
Aurel
Sobota
Jasno
18 °C / -4 °C
Demeter
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd