Koniec pracovného týždňa prinesie ochladenie. Dnes už teploty klesnú

Koniec pracovného týždňa prinesie ochladenie. Dnes už teploty klesnú
Veronika Sádovská

Príjemné jesenné a hlavne teplé počasie sa končí a včera sme zrejme poslednýkrát tento rok dosiahli hranicu +25 °C. Dnes už pocítime na celom území vplyv studeného frontu, ktorý prináša sychravé počasie.

Ešte včera si hlavne na juhozápade mohli mnohí užívať teplé septembrové lúče slnka a teploty tam vystupovali na +25 °C. Dnes už tomu bude koniec. Prichádza studený front a s ňou v najbližších dňoch aj prvé mrazy.

Dnes bude na našom území oblačno až zamračené a postupne sa rozprší, prípadne bude mrholiť. Aj teploty už pôjdu o poznanie nižšie.

 

Naplno sa ohlásila jeseň

Jeseň sa dnes už naplno ohlásila a teploty budú atakovať hranicu letného dňa maximálne na krajnom juhovýchode či juhu Slovenska. Inak očakávajte maximá od +16 °C do +22 °C. Nevyhnutnosťou bude dnes okrem teplejšieho oblečenia aj dáždnik. Postupne sa počas dňa rozprší na viacerých miestach nášho územia.

Aj dnes nás bude sprevádzať silný vietor, ktorý bude ale najvýraznejší na horách a v hornatých oblastiach stredného a východného Slovenka skôr v popoludňajších a večerných hodinách. Tam bude dosahovať až silu víchrice.

 

Prichádzajú prvé mrazy

Do konca kalendárneho týždňa sa ale ochladí ešte viac a očakávať môžeme už v najbližších dňoch aj prvé mrazy. Maximálne denné teploty sa na našom území dostanú na +10 až +18 °C, no na severe by sa v niektorých oblastiach nemuseli teploty dostať ani nad +10 °C.

Už v nedeľu ráno minimálne teploty poklesnú na +8 až +3 °C, no teploty ešte viac spadnú na začiatku budúceho týždňa. V pondelok a v utorok sa nad naše územie nasunie oblasť vyššieho tlaku vzduchu a pri vyjasnení budú nočné a ranné teploty klesať poriadne nízko. V pondelok ráno počítajte s teplotami len od +7 do 0 °C, no v dolinách a v kotlinách budú teploty klesať až na -2 °C.

Aktuálny vývoj počasia pre vašu oblasť si môžete pozrieť aj tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
25 °C / 8 °C
Cyprián
Zajtra
Prehánky
19 °C / 7 °C
Václav
Nedeľa
Polooblačno
17 °C / 2 °C
Michal
Pondelok
Jasno
16 °C / -1 °C
Jarolím
Utorok
Jasno
17 °C / -2 °C
Arnold
Streda
Skoro jasno
19 °C / 0 °C
Levoslav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd