Koniec pracovného týždňa bude upršaný. Bez dáždnika dnes ani na krok

Koniec pracovného týždňa bude upršaný. Bez dáždnika dnes ani na krok
Veronika Sádovská

Prší už niekoľko hodín a počas dňa neprestane. Pripravte sa na upršaný koniec pracovného týždňa a bez dáždnika dnes von ani nechoďte.

Počasie v našej oblasti dnes bude ovplyvňovať frontálne rozhranie spojené s tlakovou nížou, ktorej stred sa presúva zo Stredomoria nad Maďarsko a Rumunsko. To k nám prináša už od včerajšieho večera zrážky, ktoré sú lokálne aj výdatné.

Výdatný lejak zatiaľ potrápil hlavne východ a najviac zrážok spadlo na juhovýchode Slovenska, počas dňa to nebude inak. Aj na zvyšnom území si ale dnes určite zoberte so sebou dáždnik.

 

Upršaný a chladný piatok

Máme za sebou ďalšiu noc bez mrazov, keďže zamračená obloha nedovolila teplote príliš klesnúť, napriek tomu v spojitosti s dažďom a severný vetrom, bude dnes na pocit chladnejšie. Maximálne denné teploty vystúpia na +11 až +16 °C, avšak v Žilinskom kraji, na Horehroní a Spiši len na +9 °C.

Ako sme spomínali fúkať bude severný vietor a ten môže lokálne dosiahnuť rýchlosť až 30 km/h, preto sa na to pripravte lepším oblečením.

Čo sa týka zrážok tak počas piatka ešte spadne ešte ďalších 10 mm zrážok, smerom na východ sa budú úhrny zvyšovať a lokálne na juhovýchode môže dnes ešte spadnúť 30 mm. Lejak tak bude v týchto oblastiach aj poriadne výdatný.

 

Počasie cez víkend

Dážď bude síce výdatný, ale problémy nespôsobí, len prinesie veľmi potrebnú vlahu. Počas soboty ešte očakávajte zamračené a dážď, avšak v nedeľu sa už postupne začne vyjasňovať a to aký bude budúci týždeň sa dozviete tu. Aktuálnu polohu zrážok nielen počas dnešného dňa môžete stále sledovať aj na našom iRadare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
16 °C / 3 °C
František
Zajtra
Prehánky
15 °C / 5 °C
Viera
Nedeľa
Oblačno
18 °C / 3 °C
Natália
Pondelok
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Eliška
Utorok
Skoro jasno
18 °C / 8 °C
Brigita
Streda
Skoro jasno
19 °C / 9 °C
Dionýz
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd