Jeseň sa už hlási o slovo. Sobota prinesie ďalší dážď

Jeseň sa už hlási o slovo. Sobota prinesie ďalší dážď
Veronika Sádovská

Po teplých slnečných dňoch sa už o slovo hlási poriadna jeseň a pred nami je ďalší prílev studeného vzduchu. Už počas tohto víkendu nás čaká dokonca aj prvé sneženie.

Včera sme mali na našom území prevažne zamračené a upršané počasie, ktoré spôsobil zvlnený studený front. Ten sa posunie dnes znova ďalej a upršaný deň očakávajte na východe Slovenska. Od západu ale začne prúdiť ďalší studený vzduch.

Už tento víkend sa dokonca dočkáme aj prvého sneženia a začiatkom pracovného týždňa sa objavia už aj mrazy. Ako však bude dnes?

 

Sobota bude chladná a zamračená

Dnes bude na našom území oblačno až zamračené. Zrážkové pole sa presunie viac na východ, preto tam počítajte s dažďom na mnohých miestach, inde len ojedinele. Teplota bude ale na východe najvyššia a to dokonca na Dolnom Zemplíne až nad +20 °C, inak bude na väčšine územia dnes od +15 do +20 °C.

Od západu sa síce bude vyjasňovať, ale do našej oblasti prenikne aj ďalší chladnejší vzduch. Preto už v noci na nedeľu sa môže objaviť na vrcholoch Tatier prvý sneh a v nedeľu hranica sneženia klesne na 1 500 metrov.

 

Posledné teplé dni

Nateraz sa zdá, že máme za sebou posledné teplé a slnečné dni. Začiatok pracovného týždňa prinesie aj prvé mrazy a v chladnom duchu sa budú niesť aj zvyšné pracovné dni. Tento víkend bude tak ako stvorený na oddych pri knihe či filme.

Ak ste zvedaví na dlhodobú predpoveď pre vaše konkrétne mesto, nájdete ju tu. Pre viac aktuálnych informácií sledujte náš web, kde vždy pridávame aktuálne informácie zo Slovenska aj zo zahraničia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
15 °C / 2 °C
Michal
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -1 °C
Jarolím
Utorok
Jasno
17 °C / -2 °C
Arnold
Streda
Polooblačno
17 °C / -1 °C
Levoslav
Štvrtok
Dážď
18 °C / 4 °C
Stela
Piatok
Prehánky
19 °C / 4 °C
František
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd