Je najteplejší deň roka: Teploty práve prekročili tohtoročný rekord

Je najteplejší deň roka: Teploty práve prekročili tohtoročný rekord
Ema Bazhaykin

Dnešný deň môžeme právom nazvať zatiaľ najteplejším dňom tohto roka na Slovensku. Teploty v obci Mužla práve prekročili tohtoročný rekord.

Slovensko posledné dni sužuje vlna horúčav, ktorá každým dňom ženie teploty za hranicu +35 °C a nedá nám spávať ani po nociach. Doposiaľ najteplejším augustovým dňom bol práve včerajšok, už dnes však teploty dosiahli nový rekord, a to nielen augustový, ale aj tohtoročný.

Dnešok je extrémne suchý a keďže suchý vzduch sa prehrieva výrazne lepšie než ten vlhký, ktorý sme mali aj včera nad západným Slovenskom, dnešné teploty dosiahli ešte vyššie hodnoty než tie včerajšie. 

Jeden rekord za druhým

Vo včerajšom vlhkom vzduchu sme zaznamenali najteplejší augustový deň. Najvyššie teploty, ktoré dosiahli úroveň +37,2 °C, boli včera 14. augusta zaznamenané v obci Mužla v okrese Nové Zámky.

 

Doteraz najteplejším dňom roka 2024 bol 12. júl, kedy taktiež v Mužli bola zaznamenaná teplota +37,9 °C. Dnešok však pokoril aj tento rekord. Aký teplotný rekord padol?

Dnes je zatiaľ najteplejší deň tohto roka

Dnes, 14. augusta, bola k 16:00 h nameraná tohtoročná rekordná teplota opäť v obci Mužla na juhozápade Slovenska. Teplota tu dosiahla +38,3 °C

Niektoré amatérske stanice dokonca k 15:30 h namerali hodnoty, ktoré atakovali +40 °C.

Teplota vzduchu 14. august 2024 o 16:00 SELČ
Teplota vzduchu 14. august 2024 o 16:00 SELČ, zdroj: iMeteo

Horúco však bolo na celom Slovensku a teploty presahovali hranicu +30 °C prakticky na celom Slovensku, s výnimkou horských oblastí.

V nadchádzajúcich dňoch bude vzduch nad nami zo dňa na deň vlhší a okrem horúčav nás potrápia aj početné búrky, najvyššie denné teploty by však zajtra nemali presahovať +37 °C.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Zajtra
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd