Jarné počasie uprostred februára bude pokračovať naďalej. Vo vysokých polohách bude snežiť

Jarné počasie uprostred februára bude pokračovať naďalej. Vo vysokých polohách bude snežiť
Dominik Cenkner

Aktuálne sa nachádzame uprostred februára pričom u nás prevláda jarné počasie. Nezmení sa to ani v priebehu soboty. Menšia zmena nastane počas nedele a v ďalších dňoch nasledujúceho pracovného týždňa.

Počasie u nás bude počas soboty ovplyvňovať okraj tlakovej výše, ktorý k nám zasahuje od východu. Ten však bude v priebehu dnešného dňa slabnúť. 

Neskôr k nám od západu postúpi studený front spojený s tlakovou nížou. Jej stred sa premiestni z južného Švédska cez Fínsko až nad Biele more.

Sobota preto prinesie oblačné až zamračené počasie. Len na východe bude spočiatku ešte malá oblačnosť.

 

K večeru sa ale oblačnosť bude zmenšovať od západu postupne na väčšine územia. Najmä na severe treba počítať s dažďom alebo prehánkami. 

Teplé jarné počasie zotrvá aj naďalej

Maximálna denná teplota v sobotu vystúpi v rozmedzí od +6 °C do +12 °C. Teploty tak budú na niektorých miestach vysoko nad dlhodobým priemerom. 

Teploty v sobotu o 13:00 h budú na Slovensku nad dlhodobým priemerom
Teploty v sobotu o 13:00 h budú na Slovensku nad dlhodobým priemerom, meteologix.com

Sobotné počasie nebude kaziť ani vietor. Očakáva sa prevažne slabý vietor.

Na hory dorazí sneženie

Dobrou správou je, že nielen dnešný, ale aj tie nasledujúce by konečne mali priniesť na hory nejaké to sneženie. Jarné prázdniny sú v plnom prúde, ale lyžiarske strediská bojujú o existenciu. 

Niektoré z nich už boli nútené aktuálnu lyžiarsku sezónu ukončiť. Tohtoročná zima tak prevádzkovateľom stredísk, najmä tých v nižších nadmorských výškach, veľmi nepraje. 

Čo sa snehovej pokrývky týka, dnes sa vo vysokých polohách očakáva do 5 cm snehu. V nedeľu by dokonca mohlo na severe Slovenska snežiť už od stredných polôh.

 

Plošné výdatnejšie sneženie sa nateraz neočakáva. Dokazuje to aj naša dlhodobá predpoveď počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd