Jadranské more zasiahlo v noci silné zemetrasenie. Pocítili ho aj mnohí Slováci

Jadranské more zasiahlo v noci silné zemetrasenie. Pocítili ho aj mnohí Slováci
Veronika Salayová

Jadranské more pri pobreží Albánska zasiahlo v noci zemetrasenie s magnitúdou 4,6. Nočné otrasy mnohých dovolenkujúcich vytrhli zo spánku a vystrašili ich. Medzi mnohými dovolenkujúcimi boli aj Slováci. 

Krátko po polnoci zasiahlo pobrežie pri Albánku silné zemetrasenie. Prvé údaje ukazujú, že zemetrasenie s epicentrom v Jadranskom mori malo magnitúdu 4,6.

Európske centrum seizmológie uvádza, že zemetrasenie s magnitúdou 4,6 zaregistrovali v stredu o 2:42 h s epicentrom v Jadranskom mori, 37 km od Durrësu. Podľa EMSC bola hĺbka zemetrasenia 12,2 km. 

epicentrum zemetrasenia
okruh zemetrasenia, zdroj: EMSC

Mnohí obyvatelia týchto oblastí sa zobudili vydesení a niektorí z nich sa vyjadrili aj na stránke EMSC. Medzi svedkami boli aj Slováci, ktorí si zoberú domov okrem príjemných zážitkov pri mori aj takýto zážitok, ktorý je už o niečo menej príjemný. 

 

Otras trval 5 sekúnd

Zemetrasenie opísali ako nepríjemný otras trvajúci 5 sekúnd. Svedkovia v blízkosti epicentra dokonca uviedli, že im z políc popadali aj drobné predmety. 

Otrasy bolo cítiť vo viacerých mestách Albánska, ale aj Chorvátska. Napríklad otrasy pocítili aj v Dubrovníku či pri Splite, a to v okruhu vyše 300 km.

Zatiaľ však neboli hlásené žiadne zranenia ani materiálne škody. 

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd