Hurá! Pred nami sú teplé dni s príjemnými teplotami, no potom to príde

Hurá! Pred nami sú teplé dni s príjemnými teplotami, no potom to príde
Peter Minárik

Nadchádzajúce dni by sa malo na našom území otepľovať a najmä počas víkendu sa dočkáme príjemného, teplého počasia. Na obzore je však už zmena, ktorá však ešte nie je potvrdená.

Na Slovensku zažívame stabilné počasie, ktoré by sme mohli charakterizovať ako Babie leto. O skutočné Babie leto sa však nejedná, nakoľko prevládajúce počasie nespĺňa niekoľko podmienok pre definíciu Babieho leta.

Napriek tomu toto stabilné počasie mnohých teší a radosť nám počasie bude spôsobovať aj nasledujúce dni. Dokonca by malo byť ešte teplejšie, ako v uplynulých dňoch.

Teplé dni prinesú až +20 °C

Len dnes bude počasie horšie, ako počas nadchádzajúcich dní. Na vine je studený front, ktorý postupuje do našej oblasti a dnes prinesie do našej oblasti oblačné počasie. Vyskytnúť sa môžu aj zrážky, no tie budú slabé a veľmi výnimočné.

Počasie sa však hneď zajtra začne veľmi rýchlo zlepšovať. Od severozápadu sa totiž bude do našej oblasti rozširovať ďalšia tlaková výš, ktorá na naše územie prinesie ďalšiu vlnu stabilného počasia.

 

V priebehu nasledujúcich dní sa bude táto tlaková výš presúvať cez naše územie smerom k juhovýchodu a usadí sa nad východným Balkánom. Vďaka tejto pozícii tlakovej výše začne do našej oblasti od juhu prúdiť veľmi teplý vzduch.

Po rozplynutí ranných hmiel a nízkej oblačnosti sa počas dňa očakáva slnečné počasie s veľmi vysokými teplotami od +13 do +19 °C, čo sú na súčasnú ročnú dobu nadpriemerné teploty. V najteplejších regiónoch nášho územia by sa teploty mohli dokonca dostať na +20 °C.

očakávané teploty počas soboty
očakávané teploty počas soboty

Črtá sa ochladenie

Predpoveď na nasledujúce dni je síce priaznivá a pred nami je pekný víkend, no nadchádzajúci týždeň môže priniesť výraznejšiu zmenu.

 

Je možné, že sa dočkáme prvého vpádu chladného vzduchu, ktorý by mohol doraziť niekedy okolo 29 až 30. októbra a výrazne by mohol znížiť teploty na našom území. Hranica sneženia by dokonca mohla klesnúť veľmi nízko a to aj do vyššie položených miest a obcí.

Ansámble však ešte naznačujú značnú neurčitosť a o prípadnom ochladení vás budeme informovať neskôr.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd