Hrôza pod Strečnom: Vodič kamióna zažil šok. Na náves mu spadla veľká skala

Veronika Salayová

Pod Strečnom sa dnes popoludní tvoria dlhé kolóny. Jedným z dôvodov je intenzívny dážď a druhým je odstavený kamión. Na ten totiž spadol veľký kus skaly spod Strečna!

Dnes poobede pri prejazde pod hradom Strečno v smere do Martina spadla vodičovi kamiónu na náves veľká skala, ktorá prerazila plachtu aj podlahu návesu, informuje portál Liptov 112.

Vodič kamiónu Patrik z okresu Liptovský Mikuláš vyviazol, našťastie, bez zranení, a je, pochopiteľne, v šoku. Nechcime si predstaviť, čo by sa mohlo stať, keby skala spadla inam...

Skala prerazila kamión

Patrik pre portál Liptov 112 povedal: „Počul som len ranu, tak som kamión bezpečne zastavil. Keď som videl, čo sa stalo, nebolo mi všetko jedno. Stačila sekunda a mohlo sa to skončiť inak. Alebo mohla tá skala spadnúť na osobné auto, prípadne autobus plný ľudí a malo by to tragické následky. Chýba tu tá diaľnica.“

Na fotografiách je vidieť, ako skala prerazila plachtu návesu a aj podlahu kamióna. Musela padať veľkou rýchlosťou a navyše skala bola pomerne veľká.

Foto: Liptov 112
Foto: Liptov 112


 Je veľké šťastie, že to dopadlo takto − mohlo to totiž skončiť veľkou tragédiou. 

Tvoria sa kolóny

Na ceste sa tvoria kolóny. Jedným z dôvodov je aj intenzívny dážď, ktorý spomaľuje dopravu, a tým druhým je odstavený kamión. 

„Smerom do Žiliny sa zdržíte hodinu, stojí sa už na konci D1 pri Dubnej Skale,“ uvádza dopravné spravodajstvo Slovenského rozhlasu spolu s upozornením na dobrzďovanie do kolóny.

Smerom do Martina by vodiči mali stratiť približne 15 minút.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Zajtra
Oblačno
17 °C / -4 °C
Alojza
Štvrtok
Skoro jasno
18 °C / -2 °C
Kvetoslava
Piatok
Jasno
19 °C / -3 °C
Aurel
Sobota
Jasno
18 °C / -4 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
17 °C / -3 °C
Sabína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd