Horúce leto zatiaľ nečakajte. Streda prinesie príjemné počasie

Horúce leto zatiaľ nečakajte. Streda prinesie príjemné počasie
Dominik Cenkner

Čas uteká ako voda a my sme sa už zobudili do tretieho júlového dňa. Po prechode studeného frontu sa na Slovensku ochladilo a v tomto zmysle zmenu netreba čakať ani dnes. Horúce leto teda zatiaľ nečakajte.

V chladnejšom vzduchu bude do našej oblasti zasahovať nevýrazný výbežok vyššieho tlaku od západu. Okrem toho bude do strednej Európy zasahovať od severozápadu aj brázda nízkeho tlaku vo vyšších vrstvách ovzdušia.

Streda tak bude zrána jasná až polooblačná. Postupne bude oblakov vie a ojedinele nie sú vylúčené ani prehánky.

Počítať s nimi treba najmä v horských oblastiach stredného Slovenska a Spiša. Cez deň by tak mohlo spadnúť do 7, výnimočne okolo 10 mm.

 

Nezopakuje sa teda situácia zo začiatku týždňa, kedy pri búrkach spadli desiatky mm zrážok. Napr. včerajšie úhrny sa na východe pohybovali na úrovni 90 mm.

Horúce leto zatiaľ nečakajte

Maximálna denná teplota dnes vystúpi v rozmedzí od +21 °C do +26 °C. O niečo chladnejšie bude na Spiši, Horehroní a v Žilinskom kraji, a to okolo +19 °C.

Pocitová teplota bude o niečo nižšia od tej reálnej aj vďaka severozápadnému až severnému vetru. Ten bude dosahovať rýchlosť 2 až 7 m/s.

Očakávaná denná maximálna teplota v stredu 3. júla
Očakávaná denná maximálna teplota v stredu 3. júla, imeteo.sk

Teplo sa oblečte aj do hôr. Vo výške 1500 metrov nad morom sa očakáva okolo +11 °C.

S podobným charakterom počasia treba počítať aj v ďalších dňoch. Zmena sa postupne dostaví od piatka, kedy sa zdvihnú teploty, a to časom aj nad +30 °C. Vrátia sa však aj búrky.

 

Viac informácií prezrádza naša predpoveď počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
31 °C / 11 °C
Ivan
Zajtra
Jasno
32 °C / 17 °C
Lujza
Streda
Skoro jasno
34 °C / 17 °C
Amália
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
33 °C / 15 °C
Milota
Piatok
Jasno
34 °C / 15 °C
Nina
Sobota
Jasno
35 °C / 15 °C
Margita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd