Dnes to vypukne: Štartuje vlna horúčav, no dnes to bude ešte najpríjemnejšie

Dnes to vypukne: Štartuje vlna horúčav, no dnes to bude ešte najpríjemnejšie
Peter Minárik

Na našom území dnes odštartuje vlna výrazných horúčav, ktorá prinesie mimoriadne vysoké teploty, ktoré by mali prekračovať hranicu až +30 °C. Dnešný deň však bude najpríjemnejší z celého týždňa.

Včera odštartoval týždeň a spomedzi celého tohto týždňa bol včerajší deň po teplotnej stránke ten najpríjemnejší. Na druhej strane však o absolútne priaznivom počasí hovoriť rozhodne nemôžeme.

Svoje o tom môžu povedať obyvatelia v oblasti Hnileckej doliny, ktorú zasiahla prívalová povodeň, ktorá brala aj autá.

Aj dnes sa na našom území očakávajú búrky, no tie by mali byť oveľa slabšie. Bude viac slnečných lúčov a teploty začnú rásť. Spomedzi celého týždňa však dnes bude najpríjemnejšie.

 

Búrky sa objavia len v oblasti hôr

Počas dnešného dňa sa v teplom vzduchu začne v priebehu popoludnia vytvárať kopovitá oblačnosť, ktorá následne prerastie do prehánok či búrok.

Udiať by sa tak malo len v oblasti hôr a extrémnejšie javy, aké sme napríklad zažívali na našom území včera, sa neočakávajú.

Štartuje vlna horúčav

Čo je dôležitejšia správa dnešného dňa, je fakt, že dnes štartuje vlna tropických horúčav, pričom dnešný deň bude najpríjemnejší z celej série nadchádzajúcich dní.

 

Maximálne teploty dnes na našom území vystúpia na viacerých miestach na úroveň okolo hranice +30 °C, no v najteplejších lokalitách južného a západného Slovenska sa môžu teploty dostať až k +34 °C.

očakávané maximálne teploty počas utorka
očakávané maximálne teploty počas utorka

Od zajtra bude ešte teplejšie. Teploty prekonajú hranicu +35 °C a v najteplejších regiónoch Slovenska vystúpi teplota až na úroveň okolo +37 °C.

Vlna horúčav by na našom území mala zotrvať celý tento týždeň a tak skoro sa neochladí. Čo nás čaká počas júla nájdete, v aktualizovanej predpovedi na 30 dní.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Zajtra
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
23 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Skoro jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd