Horúčavy budú pokračovať a tak skoro neskončia. Vieme však, kedy to skončí

Horúčavy budú pokračovať a tak skoro neskončia. Vieme však, kedy to skončí
Peter Minárik

Horúčavy sa na našom území dočasne zmiernili, no v priebehu nadchádzajúcich dní nás čaká ďalšia vlna mimoriadne vysokých teplôt, ktorá zodvihne teploty až nad hranicu +35 °C. Vo vyhliadke je však už ochladenie.

Slovensko zasiahla tento týždeň vlna extrémnych horúčav, ktorá vyvrcholila extrémne silnými búrkami, ktoré sa v sobotu prehnali hneď mnohými regiónmi Slovenska a zanechali za sebou škody.

Búrky prinášal studený front, ktorý priniesol len dočasné zmiernenie horúčav a to len do oblasti západného a severozápadného Slovenska, kde sa včera pohybovali teploty pod hranicou +30 °C.

Horúčavy sa však na naše územie vracajú v plnej sile a opäť budú plošné. Pred nami je ďalšia vlna veľmi intenzívnych horúčav, ktorá bude veľmi neznesiteľná.

Obnoví sa príliv teplého vzduchu

Môžeme tvrdiť, že dnešný deň, ktorý máme pred nami bude z pohľadu nadchádzajúcich dní ten najpríjemnejší zo všetkých. Maximálne denné teploty sa na našom území dostanú na +27 až +32 °C. V najkrajnejších južných okresoch by mohli teploty dosiahnuť až +34 °C.

 

Už od zajtra nás však čaká ďalšia vlna mimoriadne intenzívnych horúčav. Do našej oblasti sa totiž obnoví príliv veľmi teplého vzduchu od juhozápadu a tento vzduch bude nielen teplý, ale aj vlhký.

Pocitovo tak bude opäť dusno a nepríjemne. Vplyvom vysokej vlhkosti sa telo bude horšie ochladzovať a oblečenie sa na vás bude doslova lepiť.

V najteplejších regiónoch južného Slovenska sa teploty dostanú nad hranicu +35 °C. Tropickú hranicu, ktorá je charakterizovaná úrovňou +30 °C by však od zajtra mali teploty prekračovať na mnohých miestach.

Teplo bude ešte niekoľko dní

Nielenže nás nasledujúce dni čaká ďalšia vlna horúčav, ale od utorka sa opäť vrátia aj plošnejšie a intenzívnejšie búrky. Situácia teda bude veľmi podobná tomu, čo sme zažívali na našom území v uplynulých dňoch.

 

Ráno, dopoludnia a v prvej časti popoludnia sa pripravte na horúce a veľmi teplé počasie a popoludní hrozia nebezpečné búrky.

Vyhliadka počasia však má pre nás už dobré správy. Na obzore je v priebehu budúceho týždňa ochladenie, ktoré sa udrží po dlhšiu dobu. Mesačnú predpoveď počasia deň po dni si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Zajtra
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
23 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Skoro jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd