Hasiči vyzvali časť Bratislavy a okolia, aby nevetrali. Dôvodom je rozsiahly požiar

Hasiči vyzvali časť Bratislavy a okolia, aby nevetrali. Dôvodom je rozsiahly požiar
Dominik Cenkner

V bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice vypukol v pondelok podvečer požiar. Horieť začal porast a odpad. Hasiči preto vyzvali časť Bratislavy a okolia, aby nevetrali.

Rozsiahly požiar porastu a odpadu bol nahlásený krátko po 18. hodine. Hasiči tak vyrazili na Lieskovú cestu a prakticky okamžite sa pustili do jeho hasenia.

Podľa dostupných informácií sú hasiace jednotky stále na mieste a vykonávajú hasebné práce. Dorazil aj zisťovateľ príčin vzniku požiarov.

„Na mieste zasahuje 30 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s 9 kusmi hasičskej techniky a viac ako 20 členov Dobrovoľných hasičských zborov obcí Ružinov, Podunajské Biskupice, Most pri Bratislave, Rusovce, Petržalka, Malinovo a Rovinka,“ informuje HaZZ na sociálnej sieti.

 

Hasiči vyzvali nevetrať

V súvislosti so šíriacim sa dymom odporúčajú hasiči obyvateľom okolitých obcí, aby si pozatvárali okná a nevetrali.

Zhoršenie kvality ovzdušia môžeme pozorovať aj na stránkach Slovenského hydrometeorologického ústavu. Koncentrácie častíc PM10 stúpli za poslednú hodinu na hodnotu 21 µg/m3.

 

Situáciu s požiarom budeme ďalej sledovať a o dôležitých aktualizáciách vás informovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
15 °C / 2 °C
Michal
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -1 °C
Jarolím
Utorok
Jasno
17 °C / -2 °C
Arnold
Streda
Polooblačno
17 °C / -1 °C
Levoslav
Štvrtok
Dážď
18 °C / 4 °C
Stela
Piatok
Prehánky
19 °C / 4 °C
František
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd