FOTO: Voda začína spôsobovať problémy. Pod vodou je futbalové ihrisko aj viaceré domy

FOTO: Voda začína spôsobovať problémy. Pod vodou je futbalové ihrisko aj viaceré domy
Veronika Salayová

Vodný tok Štiavnica sa vylial z brehov a zaplavil futbalové ihrisko. Pod vodou sú aj domy v Hontianskych Moravciach.

Včerajší deň priniesol na naše územie veľké množstvo zrážok, čo sa výrazne podpísalo aj pod hladiny vodných tokov v mnohých slovenských lokalitách.

Mnohé rieky a potoky zaznamenali vzostup a dosiahli hranice povodňových stupňov. Najhoršia situácia bola počas štvrtku na Hornej Nitre, kde viaceré toky dosiahli 3.SPA a vyliali sa zo svojich brehov.

Platia najvyššie výstrahy

Aj keď sa situácia dnes ráno začala upokojovať a hladiny kritických vodných tokov postupne klesali, voda postupne stiekla aj do južnejších lokalít. 

Dnes ráno nápor množstva vody nezvládol ani potok Štiavnica a voda sa začala vylievať z koryta. V Hontianskych Moravciach voda zaliala futbalové ihrisko a aj domy pod ním.

SHMÚ vydal pre dnešný deň výstrahy 1., 2. aj 3. stupňa pred povodňami v dôsledku dažďa a topiaceho sa snehu v regiónoch Horná a Dolná Nitra, Tekov a Hont, ako aj na východe Slovenska na Dolnom Zemplíne. 

Najväčšie riziko povodní je dnes v okrese Topoľčany a Levice. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
14 °C / 2 °C
Koloman
Zajtra
Skoro jasno
13 °C / 1 °C
Boris
Utorok
Jasno
12 °C / -2 °C
Terézia
Streda
Jasno
14 °C / -3 °C
Vladimíra
Štvrtok
Polooblačno
14 °C / 1 °C
Hedviga
Piatok
Oblačno
13 °C / 2 °C
Lukáš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd