FOTO: V Nízkych Tatrách sa rozširuje požiar. Hasiči nasadili posily

FOTO: V Nízkych Tatrách sa rozširuje požiar. Hasiči nasadili posily
Veronika Salayová

Požiar v Ludrovskej doline v Nízkych Tatrách sa stále nepodarilo uhasiť. Hasiči nasadzujú posily a robia, čo je v ich silách, aby lesný požiar rýchlo uhasili a škôd bolo čo najmenej. 

V Ludrovskej doline včera vypukol požiar a horela plocha s približnou rozlohou 10-tisíc metrov štvorcových. Požiar v exponovanom teréne sa napriek veľkej snahe slovenských hasičov nepodarilo zatiaľ uhasiť. 

Hasiči od skorých ranných hodín v plnom nasadení pracujú na tom, aby požiar uhasili. Na pomoc im prileteli aj helikoptéry, ktoré plamene likvidujú zo vzduchu. Požiarisko monitoruje vrtuľník rezortu vnútra a drony.

 

Na uhasenie požiaru sa intenzívne pracuje

„Upozorňujeme turistov, ktorí sa nachádzajú alebo majú v pláne vyraziť do Ludrovskej doliny, že v tejto lokalite vypukol požiar. Lesný požiar predstavuje pre turistov a návštevníkov hôr veľké riziko ohrozenia života a zdravia osôb, zvierat a škôd na majetku. Zároveň môžu návštevníci a turisti vytvárať prekážku pri likvidácií požiaru. Hasiči preto dôrazne neodporúčajú pohyb v tejto lokalite,“ varujú horskí záchranári. 

Aktuálne sú pri požiari v Ludrovskej doline nasadení príslušníci modulu pozemného hasenia, zasahuje aj vrtuľník leteckého útvaru MV SR MI171 s bambi vakom a vrtuľník MO SR UH-60M Black Hawk, ktoré do 12:05 h vykonali spolu už 24 zhodov.

 
Spolu zasahuje 45 hasičov z HaZZ a DHZO, s 11 kusmi hasičskej techniky. Na mieste je zriadený aj riadiaci štáb. Všetci robia maximum preto, aby sa požiar ďalej nešíril a škody boli v Nízkych Tatrách čo najmenšie. 
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Zajtra
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
23 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Skoro jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd