FOTO: V Južnej Afrike padali krúpy veľké ako vajce. Takto spustošili Johannesburg

FOTO: V Južnej Afrike padali krúpy veľké ako vajce. Takto spustošili Johannesburg
Veronika Salayová

V pondelok zasiahlo Johannesburg nečakané krupobitie, pričom z neba padali ľadové krúpy veľké ako vajce či golfová loptička. Škody sú po búrke obrovské. 

Náhle a prudké krupobitie spustošilo časti Johannesburgu v pondelok večer. Ničivé krupobitie nasledovalo po búrke, ktorá zasiahla juhoafrické mesto neskoro popoludní. 

Z tmavej oblohy padali krúpy veľké ako golfové loptičky. Takáto veľkosť ľadových krúp padajúcich z neba vysokou rýchlosťou sa nezaobišlo bez značných škôd.

Poškodených ostalo po búrke množstvo áut a budov. Robert Mulaudzi z EMS uviedol, že najviac postihnutými oblasťami mesta boli časti ako Braamfontein, Midrand, Sandton či Paulshof.

Jedna osoba sa zranila

Zem ostala po krupobití akoby zasnežená. Okrem ľadových krúp v tejto metropole aj husto pršalo, čo viedlo k bleskovým záplavám na niektorých uliciach a metre.  

Pohotovostné služby v Johannesburgu informovali, že jedna osoba v Orlande East utrpela zranenia po tom, čo časti mesta v pondelok zasiahlo mimoriadne intenzívne krupobitie. 

Obyvatelia celého mesta dnes hodnotili veľké škody spôsobené najmä veľkými krúpami, ktoré sa v pondelok večer nečakane vyskytli v tejto lokalite.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Maximilián
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / 2 °C
Koloman
Pondelok
Skoro jasno
13 °C / 1 °C
Boris
Utorok
Jasno
12 °C / -2 °C
Terézia
Streda
Jasno
14 °C / -3 °C
Vladimíra
Štvrtok
Polooblačno
14 °C / 1 °C
Hedviga
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd