FOTO: Snehová fujavica v Rakúsku. Nepriaznivé počasie spôsobuje v krajine chaos

FOTO: Snehová fujavica v Rakúsku. Nepriaznivé počasie spôsobuje v krajine chaos
Zuzana Macháčová

Zimné počasie zasiahlo aj Rakúsko. Sneženie a vietor spôsobujú vážne dopravné nehody. 

Rakúske centrum pre nepriaznivé poveternostné podmienky varovalo pred vytrvalým a hustým snežením. To zasiahlo najmä stredné a východné hory Rakúska.

Na juhu spočiatku veľmi pršalo, avšak to sa v noci postupne zmenilo na výdatné sneženie. Od Viedenského lesa cez Bucklige Welt až po Koralpe bolo vysoké riziko tvorby poľadovice na cestách.

Vážne dopravné nehody

V celom Rakúsku boli v dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok zaznamenané vážne dopravné nehody.

Na B36 medzi Hofamt Priel a Ysper neďaleko Kleehofu v okrese Melk zasahovali početné záchranné zložky v dôsledku prevrátenej cisterny s približne 29-tisíc litrami paliva. Vozidlo zišlo z cesty a prevrátilo sa. Vodič sa našťastie nezranil, vozidlo však bolo poškodené. 

Dnes bude na severnej strane Álp jasne zimný deň s vytrvalým snežením až po dno údolia. Tenká snehová prikrývka sa očakáva aj na severných rovinách. 

Vo východných rovinách a južných kotlinách bude spočiatku dážď so snehom alebo dážď, v priebehu dňa bude na rovinách snežiť. 

Celú situáciu u nás, ale aj v zahraničí sledujeme aj dnes v našom ONLINE textovom prenose, v ktorom nájdete všetky podstatné informácie. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Zajtra
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd