FOTO: Smršť pri Brezne lámala stromy ako zápalky. Viaceré cesty sú aj dnes neprejazdné

Veronika Salayová

Búrková smršť počas včerajšieho popoludnia napáchala poriadne škody. Pri Brezne silný vietor lámal stromy ako zápalky. Horský prejazd Vangár ostal po búrke neprejazdný, rovnako ako aj viaceré cesty v okolí Brezna sú naďalej neprechodné a treba ísť obchádzkou. 

Včerajšie popoludňajšie búrky, ktoré sa prehnali stredným a východným Slovenskom, páchali početné škody. Búrky sa pomerne rýchlo rozbehli a náhle nabrali poriadne na sile.

Sprevádzal ich prudký lejak, silný vietor a objavilo sa aj intenzívne krupobitie. Včerajšie búrky mnohých prekvapili, pretože zvlnený studený front, ktorý sa pomerne ťažko predikuje, v našej oblasti vytvoril vhodné podmienky pre vývoj silných búrok a lokálnych superciel.

 

Nad Breznom sa prehnala smršť

Centrom Brezna sa prehnala prívalová povodeň s krúpami. Búrka porozbíjala okná na súkromných domoch aj mestskom úrade, hlásia aj poškodené autá.

Smršť ďalej lámala nad Breznom aj stromy ako zápalky. Horský prechod Vangár, ktorý vytvára skratku medzi Breznom a Čertovicou, ostal po búrkovej smršti neprejazdný. 

Dnes sú naďalej neprejazdné cesty 3. triedy v okolí Brezna, kde sú popadané stromy. Aktuálne sa pracuje na ich odstránení a obchádza vedie cez Podbrezovú. 

Katastrofické povodne aj na východe Slovenska

Búrky vyčíňali aj na východe, kde voda tu zaplavila železničné trate, kvôli čomu musela byť pozastavená železničná doprava. Postihnutá ostala počas včerajška celá Hnilecká dolina.

 


 Kritická situácia bola včera aj vo Švedlári a v Mníšku nad Hnilcom, kde voda brala všetko, čo jej prišlo do cesty. Prívalová povodeň pri Gelnici poškodila infraštruktúru, a dokonca podmylo aj železničnú trať. Fotografie a videá z tejto oblasti priam vyrážajú dych. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
31 °C / 15 °C
Alica
Zajtra
Skoro jasno
31 °C / 13 °C
Marianna
Nedeľa
Skoro jasno
30 °C / 13 °C
Miriama
Pondelok
Dážď
27 °C / 13 °C
Martina
Utorok
Dážď
22 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Prehánky
24 °C / 10 °C
Bystrík
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd