FOTO: Slovenskí hasiči sú v plnom nasadení. Vodu odčerpávajú hlavne v okrese Malacky

Veronika Salayová

Aktuálna poveternostná situácia dáva našim záchranným zložkám poriadne zabrať. V teréne je aktuálne zvýšený počet hasičov, ktorí majú plné ruky práce. 

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru a členovia Dobrovoľných hasičských zborov zasahovali v priebehu piatka od 6.00 do 15.00 hod. v súvislosti s nepriaznivou poveternostnou situáciou v Bratislavskom kraji dokopy už pri 52 udalostiach.

Desiatky príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a členov dobrovoľných hasičských zborov obcí odstraňovalo najmä spadnuté stromy z ciest, chodníkov, zaparkovaných vozidiel či trolejového vedenia.

 


Vodu zo zatopených ulíc odčerpávali hasičské jednotky najmä v okrese Malacky, kde hasiči zároveň pracujú aj na stavaní protipovodňových bariér, informujú hasiči na sociálnej sieti. Zdá sa, že v tomto okrese voda spôsobuje najväčšie ťažkosti. 

V teréne sú rovnako aj policajti

Policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave na sociálnej sieti informujú, že monitorujú od skorých ranných hodín povodňovú situáciu na viacerých územiach v rámci celého kraja. Zameriavajú sa najmä na miesta, kde vzhľadom na aktuálne poveternostné podmienky hrozí riziko záplav.

Jedným z takých miest je aj okolie rieky Morava a konkrétne kompa Záhorská Ves – Angern, informuje polícia. Ako ďalej dodávajú, policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Malackách situáciu sledujú a v prípade zhoršenia poveternostných podmienok sú pripravení zasiahnuť.

 
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd